Ma lenne 80 éves Bujtor István

2022. május 05. 09:47

Ő volt Sándor Mátyás és Ötvös Csöpi, a magyar Bud Spencer. Fájdalmasan korán, 67 éves korában távozott az élők sorából.

2022. május 05. 09:47
null
Sal Endre
Sal Endre

1942. május 5-én, a híres vendéglős, Gundel Károly unokájaként látta meg a napvilágot. Gyerekként az édesapja hivatását követte volna, jelentkezett is az orvosi egyetemre később, de nem vették fel. Végül külkereskedőként diplomázott, ám ekkor már a színjátszás vonzotta, főleg úgy, hogy féltestvére a színészkirály, Latinovits Zoltán volt.

Bujtor István hamar a rendezők kedvence lett, számtalan filmben szerepelt. A Sándor Mátyás aztán az európai hírnevet is meghozta számára. Bujtor imádta a Balatont és a vitorlázást, nem véletlen, hogy a magyar tengerre álmodta meg a verekedős filmjeit, amelyeket imádott a közönség. Még sok terve volt, ám 67 éves korában elragadta a halál. Ezzel a videóval emlékezünk rá!

Nyitókép: Mandiner

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fehér Agyar
2022. május 06. 14:24
Jajj de szerettem! A mai napig hiányzik az az élmény, amit a nézőknek adott. A rendszerváltozás korabeli poszt-kommunista Közgázos (Dimitrov tér) koromban meghívták az egyetemi klubba egy estre. Ő volt a nagyon kevés polgári hangulatot árasztó ember egyike azon az elátkozott helyen.
annamanna
2022. május 05. 23:14
"100 éves korában meghalt Bujtor István édesanyja (....) Az idős asszonyt haláláig sem tájékoztatták arról, hogy fia, a népszerű színész 10 hónappal ezelőtt elhunyt. (....) Gundel Katinka hatvanhét éves volt, amikor elsőszülött fiát, Latinovits Zoltánt el kellett temetnie, a család ezért is akarta megkímélni az újabb rossz hírtől." https://index.hu/kultur/klassz/2010/07/17/elhunyt_bujtor_istvan_100_eves_edesanyja/
Galerida
2022. május 05. 16:18
És nagyon jó darabokat rendezett Szfváron! Nem az ötvöscsöpi szinten....
Akitlosz
2022. május 05. 13:21
Ha még élne, már akkor is meghalt volna koronavírusfertőzésben, akárháromszor is oltották volna be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!