„Olyan eszközzel fognak az oroszok visszavágni, amelyet le lehet tagadni” – Somkuti Bálint a Világrendben (VIDEÓ)

2023. május 31. 17:31

A háború „új dimenziója nyílhat meg” az orosz rakétatámadások, az ukrán drón-ellencsapások következtében, ahogy Oroszország londoni nagykövete fenyegetőzött? Mikor és hogyan indulhat meg a nyári ukrán ellentámadás? Az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdeztük podcast-műsorunkban.

2023. május 31. 17:31
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

***

Az ukrán társadalom ki van éhezve a sikerre” – mondta a moszkvai célpontok elleni keddi ukrán dróntámadás lehetséges indítékairól a Világrend című műsorunkban Somkuti Bálint. Mint fogalmazott, az ilyen terrorbombázások általában nem járnak sikerrel, a polgári lakosságot nem lehet ilyen akciókkal megtörni, viszont ha ez többször megismétlődik, és súlyos károkat okoz, akkor annak lehet megfélemlítő hatása.

Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a következő forgatókönyv szerint az ukránok maximális hatékonysággal igyekeznek pusztítani az orosz utánpótlási és háttér-támpontokat, raktárakat, és utána mellékirányban, Zaporizzsjánál indítják meg a támadást először, amelynek az a célja, hogy odavonják a tartalékoknak a figyelmét, majd megindul egy támadás Bahmut visszafoglalására...” – beszélt a régóta valószínűsített, de már csak leghamarabb nyáron elinduló ukrán ellentámadásról a biztonságpolitikai szakértő. Mint mondta, ennek a támadásnak olyan sikert kell elérnie, amely politikailag és katonailag is eladható, de a várakozásokat hűti, hogy az ukrán légvédelem küszködik, és a nyugati nehéztechnika sem érkezett még meg kellő számban egy hatékony offenzívához.

Az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója szerint az orosz nyilatkozatok azt sejtetik, hogy a Kreml a háború „új dimenzióját” is készen áll megnyitni, ezzel olyan területekre is kiterjedhet a háború, amely „alapjaiban rengetheti meg a világunkat”; „negyedik generációs hadviselés ez, megszűntek a tabuk, a határok” – tette hozzá.

Az orosz hadseregnek a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin nyilatkozataiból feltételezett megosztottságáról, meghasonlásáról a vendég elmondta: a katonai vezető fontos információkat oszt meg az orosz haderő állapotáról, de szavait nem szabad túlértékelni, mert ő a hatalom által engedett levezető szelep, ahol „a gőzt kiengedik”, a szerepe hasonló, mint amit Hofi Géza töltött be a Kádár-rendszerben.

A műsor vendége: Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 01. 16:51
Legyen vége! A sokat baszkurált orosz medve csapjon le és kész!
Isten jobb keze
2023. június 01. 01:24
Le szopod te sz oroszokat, és a Putyint jó gyerek elfelejtetted hogy volt nekünk 56.. a rohadás..
EX - Terminátor
2023. június 01. 00:42
Elmondjam mi itt a baj? Az hogy kirsztus és az anti krisztus is ránézett erre a csürhére, és levonta az egyetlen lehetséges következtetést, majd a középső ujját mutatta nekik a pokolnak, és mennyországnak. MERT EZEK OLYANOK HOGY INKÁBB A NEMLÉT.
LancelotDuLac
2023. június 01. 00:25
"„Olyan eszközzel fognak az oroszok visszavágni, amelyet le lehet tagadni”" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD jajajaja!!! mert mindenki hülye csak az orosz meg a magyar okos! kurva anyátokat!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!