Ascher nem rendez Vidnyánszky Nemzeti Színházában

2013. április 02. 14:25

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora a NOL Presszónak elárulta, miért nem rendez majd a Vidnyánszky-féle Nemzetiben.

2013. április 02. 14:25

Ascher Tamás tamás kifejtette: nem igaz, hogy Vidnyányszky Attila megkérte volna, hogy rendezzen a Nemzeti Színházban. Valójában Eperjes Károlyt küldte hozzá, ő kérdezte meg tőle, hogy akar-e rendezni; hozzátette: közben viszont Vidnyánszky szinte minden héten tegy olyan megjegyzést, ahol vagy őt, vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet támadja. „Úgyhogy azt válaszoltam Szamócának, Attila döntse el, hogy meghív, vagy lő rám. És ha ezt eldöntötte, akkor beszéljünk, de személyesen” – mondta Ascher a NOL Presszónak.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora a színházi megosztottság kapcsán megjegyezte: minden értelmiségi felelős a kialakult helyzetért. Szerinte a mostani balliberálisozás olyan, mint ahogyan az '50-es években a kommunisták megbélyegezték a konzervatívokat és a vallásosokat. „Azt gondolom, hogy régi sérelmek megtorlása folyik most, teljesen téves farkasvaksággal” – fogalmazott. Megjegyezte: ma már minden megbélyegzésnek hat, és minden megbélyegzés egy ellen-megbélyegzést hoz létre, és a helyzet egyre jobban elmérgesedik.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2013. április 03. 14:18
Ez a tetű a Színművészeti egyetem rektora? Ki kell rúgni, ilyenek ne befolyásolják a jövő nemzedékét.
ciseaux
2013. április 03. 14:13
Képzeljék Gojem! Asher színház-zseni-polgártárs nem rendezett az Alföldi Ribikának sem, mert a Robika meg sem kérte! Asher 1980-ban (!) rendezett, egy Osztrovszkíj és egy Kroetz darabot, még a kádári "Nemzetiben"..
Soma
2013. április 03. 13:58
Én sem rendezek! Ugyanannyit ér, mint hogy bárki nem rendez! Nagy kaland!
mustármag
2013. április 03. 08:10
Akkó nem. Majd más. Úgyis elég volt a nayalásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!