Brókerbotrány: több mint 30 ezer kártérítési kérelem érkezett be

2016. február 10. 12:04

A korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba a Quaestor- és a Hungária- kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap.

2016. február 10. 12:04

A Kárrendezési Alap eddig összesen 293 Quaestor-károsult és 331 Hungária-károsult által beadott új kérelmet vett nyilvántartásba, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjától átvettekkel együtt így összesen 32 395 igény vár elbírálásra. Az alapnál további 350-400 kérelem beadására számítanak február 15-ig. A Kárrendezési Alap március 31-ig vizsgálja meg a benyújtott kérelmek jogosságát, és állapítja meg a kárrendezés összegét. A jogosultakat az alap értesíti a kárrendezés összegéről és a kifizetés részleteiről - áll a közleményben.

A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét. Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. február 10. 16:14
Muszáj lesz kifizetni közpénzből. Mert még a végén mesélni kezd a Csabi!
gudmen
2016. február 10. 14:22
tisztázzuk...itt nem árfolyam veszteségröl volt szo...hanem elöre megtervezett piramisjátékrol... oké, hogy veszithetek a részvényeken..ez mindenhol igy van a világon..de az magyar unikum europában, hogy a teljes pénzed lenyulják...és ehhez még kormányzati segitséget is nyujtanak...illetve tehetelenkedést szinlelnek... mitr csinált a pszáf, a megyei adohivatal, az ügyészség és a többiek? tarsoylt 2011-ben kihallgatták...majd pintér emnberei eltüntették a felvett vallomást..aztán 2012-ben megszorták a piacot 150 milliárnyi kamukötvénnyel.. ez nem egy zacsko kifli..vagy számla nélküli paprika a termelöi piarol, hogy bocs nem vettük észre..
Learten
2016. február 10. 13:04
Már a bankmentőcsomagok is megleptek lévén a bankok is magántulajdonú cégek. De így jártam. De ez a brókercéges befektetőket mentőcsomag a non plus ultra. Aki játszik veszíthet is! Kivéve Mo-n itt ha jó körökben rohangál egy cég akkor még ezt is megússza. Mennyi questoros vezető ül börtönben már teljes vagyonelkobzással? Vagy megint kihagytam valamit??? Nem beszélve a "befektetők" is visszakapják a pénzüket. Mi lesz legközelebb? Ha veszek mondjuk OTP részvényt és esik akkor is kárpótolnak? Mert ez azt kellene hogy jelentse...
magnamater
2016. február 10. 12:57
Szigorúbb törvényeket, szigorúbb büntetéseket! A pénzűgyesek nagyon elkanászkodtak,nem csoda, Csányinak még annyit se mondtak ejnye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!