Főszerkesztőváltás a Mandinernél

2016. szeptember 01. 13:56

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője a Corvinus kommunikációs igazgatója lesz. A Mandiner főszerkesztését eddigi helyettese, Rajcsányi Gellért veszi át.

2016. szeptember 01. 13:56

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője 2016. szeptember 1-től a Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatójaként dolgozik tovább. A Mandiner főszerkesztését Rajcsányi Gellért eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át.

Balogh Ákos Gergely:

„A Mandinernél eltöltött hét  az UFit és a Reakciót is beleszámítva tizenhét  év után egyre inkább úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkozom hírekkel, és ideje lenne másban is kipróbálnom magam. Örülök neki, hogy a Corvinuson dolgozhatok tovább, eddig is foglalkoztatott, hogyan alakul egykori egyetemem sorsa. A diploma megszerzése után sem szakadt meg a kapcsolatom az intézménnyel, versenykonzulesként segítettem a Vállalatgazdaságtan Intézet munkáját. Bízom benne, hogy a nagyon jó adottságokkal rendelkező egyetemből a régió egyik legerősebb felsőoktatási intézménye válhat.

Nagy utat jártunk be egykori közéleti havilapunk, a kezdetben néhány ezres olvasótáborral rendelkező Utolsó Figyelmeztetés óta a polgári undergrounddal: a Mandiner az előző hónap során 700 ezer politika iránt érdeklődő olvasót ért el, ami azt jelenti, hogy ez volt az eddigi legerősebb augusztusunk. A Mandinert az eddigi csapattal megbízott főszerkesztőként Gellért kollégám viszi tovább, akivel régóta együtt dolgoztunk.”

Rajcsányi Gellért:

„Régi megfigyelés, hogy hét évente jön el az életben a változás ideje. Így alakult ez a 2009-ben alapított Mandiner esetében is. De ez valójában nem is lesz nagy változás: Ákos ezután is a közösségünk tagja marad, a Mandinerhez is lesz még köze; én pedig a portál legelső híreinek begépelésétől kezdve a Mandiner vezető szerkesztője vagyok, most csak folytatom a hét éve elkezdett munkát. Lapunk egy megújulási fázis közepén van, de nem fogjuk túlbonyolítani a dolgokat. Szeretnénk erősíteni azt, amiben jók vagyunk; elhagyni azt, amiben kevésbé. Levegőt veszünk, körbenézünk, felfrissülünk, és ez reményeink szerint hamarosan külcsínben és belbecsben is megmutatkozik.

A Mandiner elődlapjaihoz, az UFi-hoz, a Reakcióhoz és az eddigi saját történetéhez hasonlóan továbbra is egy jobboldali, konzervatív, illetve szabadelvű nézeteket felvállaló és képviselő lap marad. Ugyanakkor ezután is nyitottak maradunk a vélemények széles skálája felé, szabad fórumot biztosítunk a közélet eseményeinek megvitatására; miközben minőségi hírszolgáltatást és széles körű szemlézést végzünk, valamint saját riportokban, interjúkban, tudósításokban és publicisztikákban dolgozzuk fel a közélet és más területek folyamatait. 

Továbbra is magunkénak valljuk az UFi és köreinek önmeghatározását: hiszünk a szabadságban, a hagyományban, a közösségben, a vélemények sokszínűségében. És a józan észben. És egy polgári Magyarország megteremtésének lehetőségében. Ákosnak sok sikert kívánunk! Maradjanak velünk!”

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2017. február 01. 23:03
Kedves Ákos! Köszönöm kedvenc honlapom szerkesztését. Sok sikert új pozíciódban. Kedves Gellért! Őrizd meg a szellemiséget és a nyitottságot. Sok sikert!
Pintér Bence
2017. január 23. 16:55
:)
Strassnoff Ignác
2016. október 27. 17:14
A Mandineren nincs cenzúra. Ezzel be is fejeződött az előnyök felsorolása. Bár tény, hogy manapság ez sem kevés. Rajcsányi a vezérkommentjei alapján (Mi hülyeség ez már, egy újságíró normális cikkeket írjon, a kommentelés az olvasók dolga!) olyan figurának tűnik, aki azt hiszi, hogy ő szarta a spanyolviaszt, közben meg csak a monogramját harapta bele. Számtalan be nem vált jóslata és tévesnek bizonyult helyzetértékelése után sem találkoztam soha a "bocs, de tévedtem" megszólalással. A Mandiner cikkei az esetek jelentős részében máshonnét másolt és lerövidített művek. Az önállókat arról lehet megismerni, hogy ezeket is alulmúlják. Kedvencem a vastagon szedett, jó hosszú alcím, majd cikként pontosan ugyanaz, normál betűmérettel. Ez röhej. Vagy szánalom. A nagyinterjúk időnként Obersovszky utolérhetetlen Schmitt interjújára emlékeztetnek. Na persze olyan mélyre általában nem sikerül benyalni, hisz lássuk be, Obersovszky koronázatlan királya volt a műfajnak, de azért igyekeznek.. Csak egy roppant friss példa. Németh Sándort interjúvolták, aki a jog, a vallás, az erkölcs és minden egyéb alapján is döbbenetes, hogy még szabadlábon hinti az eszméit. Nos a szektavezérrel sikerült egy olyan interjút csinálni, hogy szerintem nagyon kevesen voltak, akik hajlandóak voltak végigolvasni. Mindezt úgy, hogy a szekta pénzügyeiben, vagy a belháborúiban nem csak nem merültek el, de még csak nem is igazán érintették. Gyakorlatilag azt a részt, ami a legnagyobb érdeklődésre tartott volna számot. Ez csak egy példa. Volt ilyen sok. A hatalomnak alányalás meg lehet, hogy kifizetődő, de nem újságírói teljesítmény. Először újságírók kellenének. Jók. Függetlenek. Aztán közülük egy főszerkesztő.
noMores
2016. október 11. 17:08
Corvinus egyetem. Kommunikációs igazgatója. Lánczi papa alá. Gratulálunk, a talpnyalás megy tovább, együtt építitek ezt a csodaszép neo-feudális hűbéruralmi rendszert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!