Jobbik: Ne a Bálna eladásából fedezzék a metrófelújítást!

2017. június 14. 09:53

Tokody Marcell szerint a városvezetés azért kísérli meg a „családi ezüst értékesítését”, mert a kormány pénzügyi értelemben sakkban tartja Budapestet. A jobbikos budapesti képviselő úgy fogalmazott: a főváros érvelése az ügyben az MSZP-SZDSZ-es időket idézi, így ennyi erővel akár Demszky Gábor is lehetne a főpolgármester.

2017. június 14. 09:53

A Jobbik felszólította a városvezetést, hogy ne a Bálna eladásából teremtse elő a 3-as metró felújításához hiányzó fedezetet, hanem a kormánytól kérjen támogatást arra. Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a városvezetés azért kísérli meg a „családi ezüst értékesítését”, mert a kormány pénzügyi értelemben sakkban tartja Budapestet. Kiemelte, az „MSZP-SZDSZ-es időket idézi” a városvezetés azon érvelése, hogy az önkormányzat rossz gazdája a Bálnának és az jobb helyen lesz magánkézben. „Ennyi erővel lehetne Demszky Gábor is a főpolgármester” – tette hozzá.

A Jobbik politikusa szerint a kormánynak nem számít a 3-as metrón utazó napi félmillió ember biztonsága, a kabinet ugyanis lemondott Budapestről, felkészült annak elvesztésére és mindent megtesz, hogy a következő városvezetésnek minél nehezebb dolga legyen. Tokody Marcell közölte, a közgyűlésen javasolja a Bálna értékesítését előkészítő javaslat visszavonását.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. június 14. 13:04
"a kormánytól kérjen támogatást arra" már kért.
ThunderDan
2017. június 14. 11:35
"a kabinet ugyanis lemondott Budapestről" Furcsán hangzik ez kritikaként annak a pártnak a szájából, amelyik (ún. "második" legerősebb pártként) legutóbb már jelölteket sem állított budapesti időközi választásokon...
zakar zoltán béla
2017. június 14. 10:56
keszegek
Nori70
2017. június 14. 10:18
Az eredeti funkciója kulturális célokat szolgált, kiállítótermek, galériák. Tarlós változtatta plázaféleséggé, amire alk almatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!