Pénteken először tartják meg a Magyar Korcsolyázás Napját

2019. február 21. 08:06

A február 22-i dátum azért emlékezetes, mert éppen ezen a napon nyerte meg Magyarország történetének első téli olimpiai bajnoki címét a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó.

2019. február 21. 08:06

Többek között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várják a Városligeti Műjégpályán az érdeklődőket a pénteken először sorra kerülő Magyar Korcsolyázás Napján.

A magyar szövetség (MOKSZ) azért a február 22-ei dátumot választotta, mert egy éve, a dél-koreai Phjongcshangban éppen ezen a napon nyerte meg Magyarország történetének első téli olimpiai bajnoki címét a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó.

A diadal egyéves évfordulóján az ország több városára kiterjed a rendezvénysorozat, a központi helyszíne pedig a Városligeti Műjégpálya lesz, ahol a sportág szerelmesei 14 órától 2 óra 22 percen át ingyen hódolhatnak szenvedélyüknek. Az esti programot sportági bemutatók, élő dj zene és Péterffy Lili koncertje színesíti.

Az ünnepség egyik csúcspontja az lesz, amikor 19 órakor kibontják a nyolcszoros olimpiai bajnok sprintertől, Usain Bolttól kapott pezsgőt. A jamaicai atléta azt a felajánlást tette a tavalyi téli ötkarikás játékok előtt, hogy akik az ő védjegyévé vált pózban – kissé oldalt dőlve mindkét kézzel az ég felé mutatva – állnak a dobogóra, azoknak küld egy üveg pezsgőt, a magyar négyes pedig ezt megtette.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. február 21. 22:37
Kivalo otlet. Legyen belole hagyomany.
annamanna
2019. február 21. 15:43
Hol van már a tavalyi hó, és hol van már a Regőczy-Sallay olimpiai ezüstérem.
exfahrenheit
2019. február 21. 09:40
Korira is jó sokat lehet költeni Magyarországon.
Zokni
2019. február 21. 09:29
"Pénteken először tartják meg a Magyar Korcsolyázás Napját" - írják. Hál' Istennek! Végre beindult a jobboldali Fidesz kormány, és a lényegre tért. Az ÉLET (ez most nagybetűs!) megreformálására. Mi várható még? A "Magyar Görögdinnye Napja". (Közismert hungarikum...) A "Tőlünk Lopta Ki Soros a Paprika Magját Mozgalom" elindítása". (Ez is...) A "Magyar Farok Sosem Lóg, Legfeljebb Kimegy a Kihízott Öltönyében a Kolostor Erkélyére, Amit Ő Építtetett, és Nem Isten Projekt? (Ez meg pláne...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!