Nem adná el a Jobbik a Bálnát

2019. március 27. 10:08

Az LMP nem támogatja Karácsony Gergely NAV-os javaslatát a parkolóautomatákkal kapcsolatban.

2019. március 27. 10:08

A Jobbik szerint a fővárosnak nem lenne szabad értékesítenie a Bálna épületét, hanem meg kellene próbálnia megfelelően hasznosítania.  Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón érdekesnek nevezte, hogy Budapest annak ellenére a két évvel ezelőtti tervek szerinti 11 milliárd forintért kívánja értékesíteni az államnak a Bálna épületét, hogy közben jelentősen emelkedtek az ingatlanárak.

Hangsúlyozta, az előterjesztésben gyakorlatilag az szerepel, hogy a főváros rossz gazdája volt az épületnek, annak hasznosítása csak állami kézben lehetséges. A Jobbik politikusa szerint azonban egy ilyen tulajdonosváltás aggodalomra ad okot. A kormány közelében ugyanis a közvagyon könnyen válik magánvagyonná – értékelt.

Nem akarja bekötetni az LMP a NAV-hoz a fővárosi parkolóautomatákat – derült ki szerdán. Gál József, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, meg kell szüntetni a magáncégek alkalmazását, továbbá azt a gyakorlatot, hogy különböző alvállalkozókon keresztül „kifolynak a pénzek a rendszerből”.

Kiemelte, a problémát nem oldja meg, ha – szemben Karácsony Gergely ilyen tartalmú javaslatával – a parkolóórákat bekötik az adóhatósághoz, a helyzet rendezéséhez egyetlen fővárosi tulajdonú parkolási cégre van szükség.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2019. március 31. 14:36
A Jobbik vegye meg és adja Puzsérnak, aki úgyis valami hülyemúzeumot akar. Aztán tartsák fönt együtt. Játszhatnának benne bújócskát, ordibálhatnának, szólíthatnák egymást Lorettának-csak engem hagyjanak békén.
néhai Ch.Pilot
2019. március 28. 21:58
Ha a Bálna a Seggliké (ex-Jobbik) lenne, akkor a Segglik (ex-Jobbik) eldönthetné, hogy eladja-e.
cutcopy
2019. március 27. 11:35
"a főváros rossz gazdája volt az épületnek" Mekkora is a Jobbik adóssága..?
kisgul
2019. március 27. 11:14
Ott kell hagyni mementóul az utókornak, ha mégegyszer eszükbe jutna, hogy balliberális városvezetésre vágynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!