Szász János: Mintha katonai junta szállta volna meg az SZFE-t

2021. január 22. 07:42

A rendező nem kíván „sötét kafkai folyosókon” beszámolni.

2021. január 22. 07:42
null

Szász János rendező korábban úgy nyilatkozott, hogy továbbviszi az osztályát az SZFE-n, amíg a helyzet nem vállalhatatlan – írta meg a Színház Online. Szász a HVG-nek elmondta: „Vállalhatatlan és kibírhatatlan lett a helyzet. Huszonhárom éve tanítok. Nincs kedvem sötét kafkai folyosókon, a kezemben különféle kimutatásokkal olyanoknak beszámolni, akik csak levélben szólítanak meg. Az új vezetőség részéről számonkérés van, megfélemlítés, nulla tárgyalás. Mintha katonai junta szállta volna meg a művészeti egyetemet. Lehet ezen megsértődniük az »uraknak«, de talán el lehetne gondolkodni azon, hogy valamit nem úgy csinálnak, ahogy kellene. A filmrendező osztályom nem marad osztályvezető tanárok nélkül, a diákok azt is tudják, hogy bármikor számíthatnak rám ezután is.”

Hozzátette: „Messzemenően nem értek egyet semmilyen térfoglalással, einstanddal, revanssal. Nonszensz, hogy minden átpolitizálódott, és mindkét oldal azt várja, hogy az ember elköteleződjön itt vagy ott. Engedtessék meg nekem, hogy megőrizzem a függetlenségemet!” Szász János szerint nem volt bátorság felállni, viszont megalkuvás lett volna maradni: „Semmiféle hősiességet nem érzek, inkább keserűséget.”

Kiderült: lemondta az Ivanov rendezését a Nemzetiben, amikor Vidnyánszky Attilát kinevezték az SZFE kuratóriumi elnökének. Azt is elárulta, beszélgetett Vidnyánszkyval arról, hogy párbeszédre van szükség az egyetem polgáraival, de hasztalannak bizonyult – írta meg a Színház Online.

(Színház Online, HVG)

Fotó: MTI

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 18. 14:45
Szász egy elbutított régi komcsi vér, ezért ajánlom figyelmébe ezt: Én úgy látom, Nemcsák Károlynak abban van igaza, hogy ő előrelátó és kivinné e társadalmat ölésbe belerögzült kommunistáknak itt maradt unokái keze közül. Mely szintén ölésbe belerögzülő, mint anno nagyapjaik, de ezt SZFE RÉGI VEZETÉS NEM LÁTJA, MERT ŐK AZ ÖLÉSBE BELERÖGZÜLŐK. NEM MÚLT EL A KOMMUNISMUS! Előre elvtársak/bajtársak/bajtársnők/ciceró/vegyesfelvágott!? NA EZT FOGTA FEL DEMCSÁK KÁROLY. Ő EZÉRT ÉL, MINT MI 56-OS ELTAPOSOTTAK. EZT HAGYJA A NÉP? Ezért kellett felmenni új SZFE-nek Budára, ott több a jellem, ők ott elfelejthetnék, nem ölni kell, emelni népet, FÉNYThozni e szent kis hazába, mert e nép szent és istentől megáldott, nem arra van kitalálva, hogy eltapossa belvárosban élve, öreg róka-fogta-csuka nemzettiprók tanári kar, meg régi vezetőitek, SZFE-sek. Ezért jött Vidnyánszky, Szarka, Palkovics, Koltay Lajos, Sára Balázs, Szarvas József és a többiek, jó erők. EZÉRT SZÓLT HOZZÁD NÉP, DEMCSÁK és budai Porkoláb Zsuzsa, hogy fordulj vissza SZFE VEZETÉS, RÉGIEK, NE MENJ RÁ NÉPRE. Még egy szó e népről, nem ölésbe rögzült ő, benn maradt, ölő famíliáikra feltekintve él. Na ez a baj, O. V., hogy te ezt így meghagytad egybe, vegyesfelvágottá lett nép, ittmaradt komcsi vezetők fogják le törvényeid kezét.
Krupp Skya
2021. január 23. 15:06
Megszállta az SZFE-et egy idegen Katonai Hunta Az szart a sátor mellé, mert a WC-t már unta.
Krupp Skya
2021. január 23. 14:58
Hova viszed tovább az osztályodat, csak nem Izráelb"a"
Welszibard
2021. január 23. 01:30
Miféle "katonai hunta" az, amelyik be sem léphetett a saját tulajdonába, sőt, amelyet kitiltottak onnan a Szász János és a hasonlók által felpiszkált SZFÉ-sek? Régi, ócska, libsi érv: ha te vagy a diktátor, diktátorozd le az ellened lázadókat. Mondok egy szállóigét a (kommunista Brechttől, hogy sílusos legyen: "A népet nem lehet leváltani". Szász János és az SZFE nem a nép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!