Keresztügyi gyorstalpaló

2023. augusztus 24. 19:48

Lánczi akár eljuthat saját felkészületlenségének mások által segített felismeréséhez.

2023. augusztus 24. 19:48
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Lánczi Tamás gondolt egyet, s a Szabad Nép levelező rovatából elsajátított hevülettel, minden konkrét utalást mellőzve esett neki egyes sajtóorgánumok szerkesztőségeinek (a tudjukkiknek), akik »nem értették meg, vagy inkább cinikus értetlenséget színleltek az augusztus huszadikai ünnepi tűzijáték lezárásaként feltűnő kereszt ürügyén.« A téves és torz nézetek építő és előremutató bírálatának közzétételét – miheztartás végett – kreált fantom bűnösök, »cinikus értetlenek« apropója szolgáltatta a szép emlékezetű Szabad Nép rendszerhű szerkesztőségének, éppen úgy, ahogy ma is, a hasonlóan elkötelezett rendszerhű propagandista, Lánczi Tamás számára.

Lánczi ráadásul – roppant szerénységről téve tanúságot – gyorstalpalóval igyekszik segítségére lenni a fent említett fantomoknak, »hogy ne csak a láthatót lássák, hanem azt is, ami elsőre láthatatlan«.

A gyorstalpalóban aztán záporoznak a bölcsességek, hogy a láthatatlant ő maga, azaz Lánczi Tamás végre láthatóvá tegye (hálás lett volna mindezért az egész kora-keresztény bölcselet, később Aquinói Szent Tamás és a többiek mind), s olyanokat állít, hogy »a kereszt sokkal több mint egy kiüresedett manifesztum, amelyet a politika azért még felhasználhat ahhoz, hogy újból és újból megerősítse magát«, aztán azt, hogy »a kereszt itt és most… üzenet hívő és hívő között arról, hogy nem vagyunk magunkra hagyva bűneinkkel és az élet minket gyötrő nehézségeivel”.

(...)

Lánczi fölényeskedő gőggel gyorstalpalónak nevezett elméleti kurzusa egy faluvégi segédharangozó elméleti-teológiai ismeretét némileg alulmúló felkészültségéről árulkodik, amely még a segédharangozó helyettesítésére érkezett vice-segédharangozó felkészítésére sem tűnik elégségesnek, de talán az önmagából való hülyét csinálás tradicionális módszerével Lánczi akár eljuthat saját felkészületlenségének mások által segített felismeréséhez, amelyhez ezúton kívánok neki sok sikert és szerencsét.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2023. augusztus 26. 11:38
"...mi azonban a keresztrefeszített Krisztust hirdetjük, ami ugyan a zsidóknak botrány, a pogányoknak pedig oktalanság; maguknak a meghívottaknak azonban, zsidóknak és görögöknek egyaránt, Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége, mert Isten oktalansága bölcsebb az embereknél, és Isten gyöngesége erősebb az embereknél." (1. Korintusi levél 1,18-25)
kovsa
2023. augusztus 25. 23:24
"A gyorstalpalóban aztán záporoznak a bölcsességek," és "elméleti kurzusa egy faluvégi segédharangozó elméleti-teológiai ismeretét némileg alulmúló felkészültségéről" Nos, aki a gyorstalpalót, értsd, 3 percben összefoglalva a legszükségesebb ismeretanyagot, összetéveszti egy doktori disszertációval és annak tudásszintjét kéri számon, az saját tudatlanságát bizonyítja. A gyorstalpaló pontosan azt a célt szolgálja, hogy az olyan tudatlan tuskókból, mint pl. a fenti cikk szerzője, legalább egy segédharangozó tudásszintjén álló emberformát faragjon.
Onurisz
2023. augusztus 25. 19:42
Az ateista teológus megmagyarázza miért nincs helye a magyar államiság ünnepén a keresztnek.
pipa89
2023. augusztus 25. 11:24
"...egy faluvégi segédharangozó elméleti-teológiai ismeretét némileg alulmúló felkészültségéről árulkodik..." Lánczi. Hogy a Te teológiai ismereted miről árulkodik Gyurika, az is tudható. Biztosan. De ettől még egyik páholyos sem fogja megélni, hogy Isten halott legyen, mert a transzcendentális utáni szomjúság az ember sajátja. Dolgozhatsz ez ellen minden erőddel, a te választásod. Mi nem tartunk veled, mi a faluvégi segédharangozóval és Lánczival ugyanazt gondoljuk a keresztről, augusztus 20-ról, Regnum Marianumról és persze rólad is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!