Őrjöngő utasok, tiltakozó szövetségesek – pedig Karácsony Gergely két éve megmondta, mit választana a járatritkítás helyett

2024. január 19. 12:04

Bár 2022 áprilisában Karácsony Gergely főpolgármester még azt mondta, előbb választaná a pénzügyi csődöt, mint a közszolgáltatás minőségének csonkítását, mára kiderült, hogy ez nem igaz. A BKK a tények ellenére megpróbálja megmagyarázni, hogy mindössze észrevehetetlen menetrendi változásokról van szó.

2024. január 19. 12:04
null

„Szeretném nagyon-nagyon világosan elmondani mindenkinek, aki számára fontos, hogy mi történik a fővárosban, hogy én előbb fogom választani a pénzügyi csődöt, mint azt, hogy a 4-6-os villamos tízpercenként járjon. Nem vagyok hajlandó csonkítani a közszolgáltatásaink minőségét" – jelentette ki Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2022. április 27-én. Bár a villamosok valóban nem járnak tízpercenként, a közszolgáltatás minősége egyértelműen csökkent, hiszen a péntektől bevezetett járatritkítások romba döntötték a budapesti tömegközlekedést.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalát is ellepték az őrjöngő utasok, akiknek a BKK megpróbálja elmagyarázni, hogy „gyakorlatilag észrevehetetlen" menetrendi változásokról beszélünk. Csakhogy ez nem igaz.

Az utasok százával panaszolják, hogyan nehezítette meg a közlekedésüket a döntés, ám a BKK a fővárosi vezetés hozzáállásának megfelelően tudomást sem akar venni róluk. Ahogyan Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár is fogalmazott: „Karácsony Gergely főpolgármester azzal indokolta a mától hatályba lépő és 53 járatot érintő járatritkítási csomagot tegnap, hogy a home office-nak, és a rugalmas munkabeosztásnak köszönhetően az átlagosnál kevesebben utaznak. Egy a gond: erről a budapestieknek nem szólt senki, mi pedig utazni szeretnénk.”

A járatritkítás a főpolgármester szövetségeseit is kiborította: Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere egyeztetéseket kezdeményez, hogy a BKK vizsgálja felül a döntést, az LMP pedig egyenesen felszólította Karácsony Gergely, hogy a BKK vonja vissza a járatritkításokkal kapcsolatos határozatot.

Egy magát zöldnek valló polgármester nem teheti meg, hogy a külső kerületekből ingázó és tudatosan tömegközlekedő budapestieket előzetes tájékoztatás nélkül, a kerületi vezetőséggel való egyeztetés megkerülésével, mondvacsinált okokra hivatkozva hosszabb menetidőre kényszeríti

– írja a párt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala
 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. január 19. 18:10
Hagyjuk már ezt az idétlen Karácsonyt! Annak idején világosan meg lett mondva, hogy mire lehet számítani a balliberális oldaltól, Karácsonytól meg pláne. Ennek ellenére budapestiek még is úgy választottak és most van egy szeretett Főpolgármesterük. Éljen a demokrácia! Ha akarnak, ebben az évben változtathatnak a dolgok mentén és megbízhatnak egy tisztességes polgári politikust is a főváros vezetésével.
Héja
2024. január 19. 16:47
Karácsony,a biciklista szolgálati kocsin jár. Mit neki az utas érdeke? Sajnos nem gázolta el a villamos.
magyarvizsla17
2024. január 19. 14:24
Karácsony magyarázatáról egy vicc poénja jut eszembe, így hangzik: Akkor most nekem hiszel vagy a saját szemednek? Teljesen hülyének néz mindenkit.
zakar zoltán béla
2024. január 19. 14:21
Cinikus senki-szolga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!