Szomorú évforduló: 2009-ben ezen a napon kezdődtek a romagyilkosságok (VIDEÓ)

2024. február 23. 16:33

„Az akkori baloldali kormányzat nem igazán védte meg a roma közösséget, nem védte meg az állampolgárait” – mutatott rá Sztojka Attila.

2024. február 23. 16:33

A tatárszentgyörgyi romagyilkosságok 15 éve történtek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát, két embert, egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték. Akkor egy olyan eseménysorozat vette kezdetét, amely az egész országot megrázta – emlékeztetett a Hír TV.

A tragikus évforduló kapcsán Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztossal beszélgettek a stúdióban.

A politikus emlékeztetett, a szörnyű események akkor történtek, amikor egy gazdasági válság volt.

„Sajnálatosan a szembenállást gyakorolták, azok a politikai erők, akik akkor az országot vezették, másrészt pedig olyan politikai párt is igyekezett hergelni és a társadalmat megosztani különböző politikai szlogenekkel, amely egyértelműen a roma közösség ellen irányult” – mondta.

Az akkori baloldali kormányzat nem igazán védte meg a roma közösséget, nem védte meg az állampolgárait”

– mutatott rá Sztojka Attila.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

Nyitókép: Youtube

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lqrooferi
2024. március 08. 06:37
Nem kérdés hogy az akkori titkosszolgálatok irányította klasszikus felforgató tevékenységet láttunk.
zatoicsi
2024. február 24. 18:52
ÉS SZÖGI LAJOS??? RÓLA NEM EMLÉKEZÜNK, CSAK AZ ORKOKRÓL?
rockercicc
2024. február 24. 16:11
Annyival is kevesebb gyilkos parazita rontja a levegőt!
alexandrosz-2
2024. február 24. 06:44 Szerkesztve
A kancsal zsidó buzi helytartónak meg ennek a zsideszes cigany gecinek a dumája is kiváló példa arra, hogy a cigány biológiai fegyverré lett a zsidó hatalom kezében a magyarok ellen. A cigánybűnözők àltal sorozatban legyilkolt, kirabolt, meglopott, megvert, terrorizált magyarok mellett még soha nem àllt ki egy zsidó, de még egy zsidócsicska magyar állami vezető sem. Soha. Szögi Lajos, Marian Cosma és a cigánybűnözők sokezer névtelen áldozata nem érdemel egy sort se a cuckoldkonzi zsidó buzik uralta áljobboldali mediàtól, miközben a kommunista geci kövèr a parlamentben betiltja a ciganybűnözés kimondásàt. Ebben a zsidó gyarmat országban áldozat csak zsidó, meg a cigány samesza lehet, nekik jàr hetente emléknap, mindenhol számtalan emlékmű, hazugsagokkal töltöttt kegyhely, végtelen kárpótlás, ajvék, médiahisztéria. A magyaroknak lófasz se jár. Soha. Megérdemeljük, mert hagyjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!