Újabb fényes siker – magyar díszlettervező nyerte el a brit filmakadémia díját

2024. február 19. 10:55

Tarolt a Szegény párák a BAFTA-díjátadón.

2024. február 19. 10:55

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) a Szegény páráknak című produkciónak ítélte oda a legjobb díszletért járó díjat – számolt be a Variety.

A kasszasiker egyik berendezője a magyar Mihalek Zsuzsa. Mellette Shona Heath és James Price feleltek a berendezésért. 

A film előzetesét, – amelynek látványvilága Mihalek keze munkáját is dicséri – akább tekintheti meg:

A Magyarországon forgatott hollywoodi produkció a legjobb díszlet díján kívül a jelmez, a legjobb smink és frizura és a legjobb speciális effektusok
kategóriákban is nyert, illetve 6 másik kategóriában is jelölték. 

A film főszereplője, Emma Stone elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, a magyar művésznek arra is megvan az esélye, hogy az Oscar-díjat is magáénak tudhassa.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
b-real
2024. február 19. 12:31
A széljobber fideszkomcsi Mandiner rögtön próbál rácsüngni a díjra: "fényes siker". :D Persze, mert Mihalek Zsuzsa egy jó filmen dolgozott és ott kamatoztatta a tehetségét, nem a közpénzből finanszírozott, masszívan veszteséges Elkúrtukon, Semmelweisen stb. dolgozik. És ugyanilyen lesz a Petőfit meggyalázó film.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!