Soros által is támogatott szervezet bérelhet jutányos áron ingatlant Őrsi Gergelyéktől

2022. július 20. 18:00

Hatvan százalékos kedvezményt kapott a Habitat for Humanity a II. kerületi önkormányzattól.

2022. július 20. 18:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nem csupán a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Soros György alapítványa (OSI) által is támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány (és a HFH International Hungary Szolgáltató Nonprofit Kft.) is jelentős kedvezményt kapott egy, a szocialista-momentumos vezetésű II. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan bérleti díjából.

Mint korábban írtuk, 2020 végén hívták életre az úgynevezett Margit-negyed kezdeményezést Őrsi Gergelyék, amelynek eredeti célja a Margit körút környékének megújítása, valamint fenntarthatóbbá tétele.

A program kidolgozása, koordinálása érdekében felállítottak egy szakmai-politikai testületet, amelyet Berg Dániel momentumos alpolgármester vezet, a döntés-előkészítő grémium tagjai között pedig mások mellett ott találhatjuk Osvárt Andrea színésznőt is, akit a kezdeményezés közösségi fővédnökének kértek fel.

De, mint az az elmúlt hónapokban kiderült, a kezdetekkor beharangozott átlátható, konzultatív döntéshozatal helyett ez a testület értesül először a beérkező pályázatokról, igényekről, az önkormányzat gazdasági és tulajdonosi bizottsága már csak a rostán átesett, kormánykritikus baloldali civilek, egyesületek igényeivel, valamint a testület által a bérleti díj összegére tett javaslattal szembesül.

Újabb balos szervezet a Margit-negyedben

Így került képbe a Greenpeace mellett a Habitat for Humanity, amely szervezetnek eredeti célja a lakhatási szegénységben élők segítése. Szakmai publikációik, akcióik többsége mégis kifejezetten kormánykritikus hangot üt meg. Nem beszélve arról, hogy ügyeiket az LMP-t is megjárt, legutóbb már a Momentum közelében politizáló Szél Bernadett, a momentumos Orosz Anna és a párbeszédes Szabó Tímea is népszerűsítette.

Az Őrsi- és Berg-vezette önkormányzat 2021 februárjában kötött úgynevezett közfeladat-ellátási szerződést a Habitattal, amely szerint a Soros által is támogatott szervezetnek biztosítani kell „a kerületi lakosok részére többek között a közösségi tér, barkács-oktató műhely, tárgyaló és workshop-termek, lakhatással kapcsolatos érzékenyítő és tudásátadó rendezvények szolgáltatásait”. Cél továbbá a társadalmi szolidaritás érvényre juttatása, „az ennek megfelelő gondolkodás és magatartásminták minél szélesebb körű elterjesztése, szakpolitikai segítségnyújtás és érdekvédelem”.

Hogy a Habitat el tudja látni e szolgáltatást,

jelentős, hatvan százalékos kedvezménnyel – 104 ezer forint plusz ÁFA per hónap – bérelheti a Margit körút huszonhat szám alatt található, majd 140 négyzetméteres üzlethelyiséget.

Őrsiék szerint egyébként nyereséget jelent a kerület, így az önkormányzat számára, ha a nyertes pályázók kedvezményes díjszabással jutnak hozzá a helyiségekhez, mivel az üresen álló ingatlanok önmagukban is költségeket jelentenek számukra.

Hogy kik vannak még a nyertes pályázók között, arról a későbbiekben fogunk beszámolni. Folytatjuk!

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 20. 21:23
Mekkora korrupció..a Völner Pali százmilliói sehol sincsenek..:)
az ember
2022. július 20. 20:06
Habitat for Humanity - lefordítom: marxista patkányok
Bástyaelvtárs
2022. július 20. 19:58
....Es ez nagyon bántja a korrupcióra oly érzékeny galamb szívünket. :)
kálmi
2022. július 20. 19:29
Nahát! Ki gondolná??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!