Bélyeget kap az idén 60 éves Rolling Stones a brit postától

2022. január 11. 22:49

Bélyeget.

2022. január 11. 22:49
null

Az idén hatvan éve alakult The Rolling Stones együttest bélyegkiadással ünnepli a brit királyi posta. A cég kedden jelentette 12 bélyegből álló kollekciót szentelnek az egyik leghosszabb ideje fennálló rockbandának. Nyolc bélyeg az együttes koncertjeit idézi meg a világ minden tájáról a londoni Hyde Parktól (1969) a New Jersey-beli East Rutherfordig (2019).

A maradék négy bélyeg egy bélyegblokkon szerepel: kettő együtt ábrázolja a bandát – az énekes Mick Jaggert, a gitáros Keith Richards-ot és Ronnie Woodot, valamint a tavaly elhunyt dobost, Charlie Watts-ot – kettőn pedig világkörüli turnéik poszterei jelennek meg. David Gold, a királyi posta illetékes igazgatója kiemelte, hogy a rocktörténetben csupán néhány együttesnek sikerült ilyen gazdag és hosszú pályafutást megérnie. Hozzátette: a modern zenei élet több ikonikus, nagyhatású lemeze és élő koncertje fűződik a The Rolling Stones-hoz. 

Az 1962-ben alapított zenekar becslések szerint több mint 240 millió lemezt adott el világszerte, számos díjjal ismerték el zenéjüket, köztük három Grammy-díjjal. Legismertebb felvételeik közé tartozik a Satisfaction, a Sympathy for the Devil és a Send It To Me. A The Rolling Stones a negyedik rockzenekar, amely bélyeget kapott a királyi postától a Beatles, a Pink Floyd és a Queen után. A 12 darabos bélyegkollekciót január 20-tól lehet megvenni. 

Bónuszként itt egy dal a hatvanéves zenekartól:

Borítókép: MTI/EPA/Andy Rain

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Infidel
2022. január 12. 21:57
Aki hasonlót tud mutatni az “ifjak” között mint amit a Stones letett az asztalra csak szóljon nyugodtan ne tartsa magában !
Esvány
2022. január 12. 10:11
Múmiák?
Wezuv
2022. január 12. 10:05
Bezzeg az F1-es fekete lovag!!!
manitowoc
2022. január 12. 09:43
Abból a 60 éve alakult Rolling Stonesból - Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts, Ian Stewart - sajnos, már csak hárman élnek - Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman - de a Stonesben már csak ketten - Mick Jagger, Keith Richards - vannak. Bill Wyman még 1993-ban kiszállt és a saját zenekarában (Bill Wyman's Rhythm Kings) játszik. Szerintem a Rolling Stones akkor volt a legjobb, amikor még Brian Jones is ott játszott. (Azért a Brian Jones helyébe lépett Mick Taylorral sem volt rossz.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!