Mariupol polgármestere szerint az oroszok egy bevásárlóközpont hűtőkamrájában tárolják a halottakat

2022. április 12. 06:48

Vadim Bojcsenko azt állítja: az áldozatokat teherautókra szerelt mobil krematóriumokban égetik el.

2022. április 12. 06:48
null

Az ostromlott Mariupol város polgármestere arról beszélt, hogy a háború kezdete óta legalább 10 ezer civil halt meg a kikötővárosban. Vadim Bojcsenko hozzátette: még mindig 120 ezer civil él Mariupolban. Sürgősen élelmiszerre, vízre és gyógyszerre van szükségük – írta meg az Associated Press hírügynökség értesüléseire hivatkozva az Origo. A portál szerint polgármester olyan bejelentéseket kapott, hogy az oroszok összegyűjtik a holttesteket,

amit egy bevásárlóközpont hűtőkamrájában tárolnak, majd teherautókra szerelt mobil krematóriumok érkeznek, amiben a testeket elégetik.

A polgármester állításait független forrás még nem erősítette meg.

Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. április 12. 21:03
" Mariupol polgármestere szerint az oroszok egy bevásárlóközpont hűtőkamrájában tárolják a halottakat " Hát hol kellene tárolniuk ? A kazánházban ?
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. április 12. 20:29
Csak azt nem értem, hogy a hűtőkamra kulcsa miért van Zelenszkinél.
Rasdi
2022. április 12. 17:28
Lehet szörnyülködni, de az éppen adott problémákat meg kell oldani. Még ha egyes esetekben a normál körülményekhez szokott gondolkozásunk esetleg iszonyodik is egyes "megoldásoktól".
Dezsőke
2022. április 12. 15:28
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!