Döntött az UEFA a brüsszeli terror miatt félbeszakadt mérkőzésről

2023. október 19. 16:33

Arról is határozott, hogy az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt visszavonásig nem rendeznek nemzetközi találkozókat a zsidó államban.

2023. október 19. 16:33
null

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése értelmében a szünetben, 1-1-es állásnál félbeszakadt belga-svéd Európa-bajnoki selejtezőt nem folytatják, hanem ez lesz a találkozó végeredménye. Az UEFA közölte, a kontinenstornára már kijutott belga, valamint az egyenes ági kijutásról biztosan lemaradt svéd csapat is egy-egy pontot kap így.

A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az UEFA végrehajtó bizottsága arról is határozott, hogy az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt visszavonásig nem rendeznek nemzetközi találkozókat Izraelben. Az érintett klubcsapatok - a Makkabi Haifa és a Makkabi Tel-Aviv - semleges helyszínen fogadják majd ellenfeleiket az Európa-ligában, illetve a Konferencia-ligában.

Arról is döntés született, hogy jövő csütörtökről a Villarreal-Makkabi Haifa mérkőzést december 6-ra, míg a Makkabi Tel-Aviv - Zorja Luhanszk összecsapást november 25-re halasztják.

(MTI)

Nyitókép: Svéd szurkolók a King Baudouin Stadionban, ahol a félidőben biztonsági okokból félbeszakadt Belgium–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követően, hogy a város központjában két embert agyonlőttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb). MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami66
2023. október 19. 19:52
Uefa főnök kiáll és azt mondja: Meghoztuk a döntésünket a félbeszakadt mérkőzésről: Jövő héten vasárnap, a délután kétórási terrortámadás után tartunk egy órás biztonsági szünetet. Ha nem lesz több terrorista támadás abban az egy órában 20 km-es körzeten belül, akkor elkezdjük a mérkőzést. A belga csapat sárga, a svéd csapat kék golyóálló mezben lép majd pályára, amelyet előtte a nato aknaszedői mentesítenek! Mindenkinek jó szurkolást, az életben maradtaknak sok szerencsét!. A többieknek részvétünk!
Dunhill67
2023. október 19. 17:08
"Makkabi Haifa és a Makkabi Tel-Aviv"....ami ugye Maccabi:)
flesh ripper
2023. október 19. 16:45
Nagyszerű, hogy az UEFA megítélte az iszlamista terrorista vitatott gólját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!