Már az is mikroagresszió a briteknél, ha a legalkalmasabb jelöltet vennék fel dolgozni

2024. február 27. 21:37

Legalábbis ez a topegyetemek álláspontja.

2024. február 27. 21:37

Az Egyesült Királyság vezető egyetemei figyelmeztették a személyzetet és a hallgatókat, hogy a „legképzettebb személy kapja meg az állást” kijelentés „mikroagressziónak” minősül – írta a Daily Mail. A Russell-csoporthoz tartozó egyetemek, köztük a Glasgow-i Egyetem is, útmutatást adtak ki, sőt, tanfolyamokat is szerveztek, hogy az embereket felkészítsék a mikroagressziók kiküszöbölésére.

A Glasgow-i Egyetem útmutatása szerint a fentebb idézett kifejezés

figyelmen kívül hagyja azt az elképzelést, hogy a faji hovatartozás szerepet játszik az életben való boldogulásban.

Az egyetemek szerint a mikroagresszió további példája lehet az is, ha valaki azt mondja, hogy „mindenki sikeres lehet, ha elég keményen dolgozik”.

Ezeket az útmutatásokat az Akadémiai Szabadság Bizottság (CAF) hozta nyilvánosságra, Dr. Edward Skidelsky, az Exeteri Egyetem filozófia tanára és a CAF igazgatója aggódva figyeli ezeket a nyilatkozatokat, szerinte az ilyen lépések csorbítják a szólásszabadságot az egyetemi kampuszokon. Szerinte ugyanis ezekkel a kampányokkal az egyetem a „kritikátlan elfogadást” szorgalmazzák.

Chris McGovern, a Campaign for Real Education (kampány a valódi oktatásért) szervezet elnöke a következőket mondta: „Úgy tűnik, hogy

a woke-vírus nagymértékben megfertőzte az egyetemeket.

Ez gyávaság. Az egyetemeknek az intelligenciájukat és józan eszüket kellene használni, nem a woke-napirendet követni”.

Ez az eset is alátámasztja a Civitas agytröszt kutatásának megállapítását, amely szerint a vizsgált 137 brit egyetemnek a 62 százaléka radikális woke-ideológiát terjeszt a hallgatók között – írta a Daily Mail.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / pejft

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. február 28. 15:20
Az a legalkalmasabb ember mindenre aki ,néger,mozgássérült,vak,siket,elmebeteg,transznemű stb.
magyarvizsla17
2024. február 28. 11:39 Szerkesztve
Nem mikro-, hanem makroagresszió, amit ezek művelnek. Ébresztőőő!
next1opponent
2024. február 28. 07:56
Hátravinni, agyonlőni! - mármint azokat a hülyéket, akinek nincs jobb dolguk, mint a címben foglaltakat kitalálni és zagyva "tanulmányokat" írni az "alátámasztásukra". Ez tényleg egy vírus, amiben az a jó hír, hogy az egészséges emberek le fogják győzni. Minél hamarabb, annál jobb, mert addig viszont ártatlanokat hurcolnak meg a woke miatt. Ideje lenne amúgy betiltani, hiszen vegytiszta fasizmus.
Ízisz
2024. február 28. 07:26
Z. Az a lényeg, hogy az diszkriminációnak számít, ha a hülyéket nem alkalmazzák a munkahelyeken... Ezzel maguk állítják, hogy akik nem fehér emberek, azok genetikailag selejtesek és ez nem megengedhető!!! De a szándékos butításnak is értelmezhető a cikk -szép új világ- Szakmailag lesznek persze kivételek egyes tanulók esetében... Kiemelik őket a "tömegből" a globalista háttérhatalom zsidók érdekeinek megfelelően!!! A többieket meg, lehet tovább agymosni!!! Akik biztosan hülyék lesznek ahhoz, hogy diktatórikus globális világhatalommal szembe szálljanak!!! 👌💯💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!