2024-ben aligha omlik össze Ukrajna

2024. április 18. 17:58

Ha nem kapják meg az amerikai segélyt, az más tészta, akkor nyáron a Donbaszban súlyos vereséget szenvedhet Ukrajna.

2024. április 18. 17:58
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

A nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Ukrajna – egyre inkább úgy tűnik, Kijev megkapja a 60 milliárd dolláros amerikai segélyt. Ha az amerikaiak gyorsan jóváhagyják azt, az hetek alatt a fronton lehet, elsősorban a 155mm-es lőszer és légvédelmi rakéták. A Pentagon már előre elhelyezte a szükséges lőszert Lengyelországban és Romániában, tehát nem kell a fél világon átszállítani.

Ezzel nem kerülne közelebb az ukrán győzelem, de a túlélési kilátások jelentősen megnőnének. 2024-ben aligha omlana össze Ukrajna. Ha nem kapják meg az amerikai segélyt, az más tészta, akkor nyáron a Donbaszban súlyos vereséget szenvedhet Ukrajna, ami politikai-katonai láncreakciót (összeomlást) válthat ki.

A valószínű tehát a segély beérkezése és a kitartás, további terület vesztés mellett legalább az amerikai választásokig. De a segélyen túl persze Ukrajnának minimum további 100 ezer főt kell mozgósítania a következő hónapokban, ők már vélhetően a fiatalabb korosztályokból kerülnek ki, mert a negyvenesek vészesen fogynak.

Tehát nem csak a Nyugat kezében van a kulcs abban, hogy a helyzet stabilizálódik-e legalább az amerikai választásokig, hanem Kijevében is. A hangulat rossz, önkéntes nincs, de 100 000 embert talán össze tudnak hozni.

Ezt is elmondtam ma az MCC-ben a Collegium Siculorum hallgatói számára.
(Én is kérdeztem tőlük, miért nő a román lakosság Székelyföld városaiban is. A válasz: mert tudatosan növelik az állami alkalmazottak, katonák, stb. számát – és románokat hoznak a még magyar többségű városokba céltudatosan. A román politika semmit sem változott az EU-NATO csatlakozás óta, teljesen mindegy ki volt Mo-on kormányon. A cél a szép lassú asszimiláció.)”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Vérlázító dolgok sora van ebben a szép Európai Uniónkban.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
lacika-985
2024. április 20. 11:07
Ukrajna nem omlik össze mert már rég összeomlott . Most még szipolyozzák egy kicsit aztán hagyják teljesen elsülyedni a fertőben .
tavirozsa2
2024. április 19. 14:08
"Ha az amerikaiak gyorsan jóváhagyják azt, az hetek alatt a fronton lehet, elsősorban a 155mm-es lőszer és légvédelmi rakéták. A Pentagon már előre elhelyezte a szükséges lőszert Lengyelországban és Romániában, tehát nem kell a fél világon átszállítani." Ez hogy?? Az egész világ ukrajnát támogatja, és nem volt egyetlen ország sem, mely fizetett volna ezekért a meglévő fegyverekért...??????
remi
2024. április 19. 05:37
Azért némelyik hohol propaganda-kanálon már kezd eluralkodni a pánik, esőként zuhogó FAB-okról, tehetetlenségről beszélnek..... "The FABs are pouring in like rain. What to do... Everyone, command, Kiev, Western partners (!!!!) don't give a fuck, it's like this."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!