Mi történt? Ursula von der Leyen kétperces videóban áradozik a magyarokról!

2024. május 01. 13:49

Megdobban a szív: az Európai Bizottság elnöke Magyarország EU-csatlakozásának 20 éves évfordulója alkalmából üzent.

2024. május 01. 13:49
Second Day Of An EU Summit EU Summit

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

Mint arról beszámoltunk, közeledik a választás: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a POLITICO és a Studio Europa Maastricht által szervezett Maastricht-vitán elkezdett udvarolni a jobboldalnak. A brüsszeli lap azt írta, von der Leyen „eddig a legvilágosabb jelét adta annak, hogy kész együttműködni a kemény jobboldali pártokkal annak érdekében, hogy bebiztosítsa második ciklusát az EU legnagyobb hatalommal bíró állásában”.

Ezúttal újabb gesztust gyakorolt von der Leyen: közel kétperces videóüzenetet küldött a korábban különböző formában sokszor ekézett magyaroknak az ország uniós csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

Ezt is ajánljuk a témában

Ursula von der Leyen a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében világosan fogalmazott:

„Húsz évvel ezelőtt végre egyesült a családunk egy közös otthonban. Magyarország mindig is Európa szívében helyezkedett el. A magyar emberek erősebbé tették Európát, a magyarok pezsgő kultúrája és a gazdasági dinamizmusa az egész európai uniót áthatja” – hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke, aki emlékeztetett: a vasfüggöny mögött magyarok nemzedékei harcoltak azért, hogy visszaszerezzék a szabadságukat.

Önök húsz évvel ezelőtt úgy döntöttek, elfoglalják méltó helyüket kontinensünk közepén. Önök Európát választották. Az Európai Unió azóta megerősödött, és Magyarország is számtalan módon gyarapodott:

új iskolák, kórházak, autópályák létesültek, és saját fejlesztésű megújuló energiaforrások épültek ki. Többségük európai uniós forrásból” – jelentette ki von der Leyen, majd kiemelte, az elmúlt évben magyar tudósok két Nobel-díjat is kaptak. Mint mondta, Karikó Katalin felfedezései segítettek a koronavírust leküzdő mRNS-vakcinák kifejlesztésében, és számtalan életet mentettek meg; Krausz Ferenc pedig közelebb vitt annak megértéséhez, „hogyan jön létre a minket körülvevő anyag” – mindkét díj a magyar leleményességet dicséri.

Együtt erősebbek vagyunk. Éljen sokáig Európa!”

– zárta különleges videóüzenetét az uniós bizottság elnöke.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. május 02. 12:30
Hangillat Egyetlen dolog vet gátat: HA ELFOGY A JÓLÉT. Ez a "sztánokká" vált Európára IS IGAZ. Ha nincs mit zabálnod, basznod, laknod, és nincs internet, akkor KAMPEC DOLORES. "A szabadság jó dolog, de nem lehet megenni. Ellenben a gulyás levest igen " fake Kádár idézet...
survivor
2024. május 02. 12:26
A qrva farkas csak a póniját ette meg.a punciját kellett vón'....
survivor
2024. május 02. 12:25
Mit nyertünk 20 év alatt ? Ez a FIDESZnek IS bűne. Persze őket IS átbaszták. De az ÉRVÉNYTEN népszavazásban ők is benne voltak. Eredeti küszöb 50% leszállított küszöb 25% részvétel<50%
ztibi
2024. május 02. 10:59
Végiggörgetve a kommenteken,csak annyit mondok, utólag azért olvassátok el Csurka István mit írt az eu- csatlakozásról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!