Szeptember 13-án rendezik a Magyar Dal Napját

2009. augusztus 28. 20:01

Országszerte 22 helyszínen, köztük kilenc vidéki városban hívjuk fel a figyelmet arra, milyen fantasztikus dalkinccsel és tehetségekkel rendelkezünk - mondta az eseményt kitaláló Presser Gábor.

2009. augusztus 28. 20:01
A tavalyi Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napja után most másodszor rendezik meg a Magyar Dal Napját, amit a szervezők szándéka szerint ezentúl minden év szeptemberének második vasárnapján megtartanak.

A fellépők között a magyar rock-, pop-, dzsessz-, nép- és komolyzene ismert előadói lesznek ott, köztük Sebestyén Márta, a Pa-Dö-Dö, a Heaven Street Seven, Charlie, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Besh o droM, a Sebő együttes, a 30Y, a Kaláka, a Bëlga, Berki Tamás, Winand Gábor, a Modern Art Orchestra, Peter Ogi, Péterfy Bori és a Love Band, a Kispál és a Borz, Palya Bea, Jamie Winchester, az Ági és a Fiúk, Török Ádám és a Mini, a Kiscsillag, valamint az Isolated.

A fővárosban a Gödör Klubban a hazai alternatív zene előadói várják a közönséget, az óbudai Zichy Kastélyban blues színpad lesz, szintén a III. kerületben a Fő téren Örömzene színpadot állítanak. A Feneketlen tónál gyermekdalok szólnak, a Művészetek Palotája melletti sétányon dzsessznapot tartanak, a Hungexpón pop-rock zene lesz. A Zöld Pardonban áll majd a budapesti Szerzők rockszínpad, a Vígszínház előtti téren a színházi zenekarok randevúznak, komolyzenét a Zeneakadémia kistermében hallgathatnak az érdeklődők.

A vidéki helyszínek közé tartozik Győr, ahol a magyar népdal, a várpalotai Thury-vár, ahol a rock és Kecskemét, ahol a világzene lesz a középpontban. Az egri Bazilikában kórusművek, Békéscsabán és Zalaegerszegen színházi dalok csendülnek fel, Miskolc ad helyet a vidéki Szerzők rockszínpadnak, emellett a komáromi erődben és a dunaújvárosi főtéren is lesznek programok. (MTI)
  

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2009. augusztus 30. 09:54
padödö, 30y, belga mint "magyar dal"? lehet, hogy ezek a dalaikat magyar nyelven írták, de annyi kzük van a "magyar dal"hoz, amenynire én angol vagyok, mikor angolul beszélek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!