Átadták a Grammyket

2011. február 14. 09:39

Kiosztották a legrangosabb zenei díjakat. A Grammy legnagyobb sztárja a Lady Antebellum volt, de Jay-Z, John Legend, Eminem és Lady Gaga is díjat kapott. Justin Bieber ráfázott, Rihanna csak egy díjat nyert, Beyoncé és Katy Perry viszont egyet sem.

2011. február 14. 09:39

Kiosztották a Grammy-díjakat. Eminem vihette haza a legjobb rapalbumért járó díjat, illetve övé lett a legjobb szóló rap előadás is. Az Arcade Fire készítette tavaly a legjobb albumot, az év dala és az év felvétele is a nálunk nem annyira ismert country zenekaré, a Lady Antebellumé lett, akik az Need You Now című dalukért kapták az elismerést. Egyébként utóbbi zenekar nyerte a legtöbb díjat is, hat jelölésből ötöt haza is vihettek.

Lady Gaga is kapott három díjat, ahogy Jay-Z és John Legend is ennyit nyert. Az év rockalbuma a The Resistance lett a Muse-tól, Paul MccCartney is nyert egy Grammyt 39 év után, az év szóló rockzenei teljesítményért, amit a Helter Skelter koncertverziója kapott. A legjobb rockdal az Angry World lett Neil Youngtól, az év alternatív albumát pedig a Black Keys készítette. Az év felfedezettje a jazzénekesnő Esperanza Spalding lett, lenyomva Justin Biebert is. A legjobb elektronikus zenei album díja La Roux-é lett, a legjobb tánczenei felvétel pedig Rihannáé (Only Girl In The World). A legjobb rockelőadásért (New Fang) a Them Crooked Vultures vihette haza az elismerést, és kapott díjat az Iron Maiden is: ők az El Dorado című dalukkal nyerték a legjobb metálelőadást.

Az életműdíjakat már szombat este kiosztották, itt a Ramones, Dolly Parton és Julie Andrews kapott díjat, vasárnap pedig a rákos betegségéből lábadozó Aretha Franklin részesült elismerésben. Az összesen 109 kategória minden nyertese megtalálható itt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!