Közeleg az ötödik Magyar Dal Napja

2012. augusztus 29. 16:18

Jövő vasárnap rendezik meg ötödször a Magyar Dal Napját, de már a hét folyamán lesznek felvezető rendezvények; a vidéki és budapesti helyszínek mellett idén két határon túli város, Kassa és Sepsiszentgyörgy is csatlakozik a rendezvényhez.

2012. augusztus 29. 16:18

A Magyar Dal idei fővárosa Szombathely, itt lesz a hivatalos megnyitó. A rendezvényt tízmillió forinttal támogatja a Sziget Kft. a fesztivál mínusz kettedik napi bevételéből. Presser Gábor, a rendezvény ötletgazdája a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „A magyar dal napja a kezdetektől fogva alulról szerveződő esemény és ma is az. Úgy gondolom, egyfajta sikertörténet, hogy évről évre meg tudjuk rendezni szeptember második vasárnapján”.

Szombathely és a 13 budapesti színpad mellett Egerben, Hévízen, Salgótarjánban, Baján, Hajdúnánáson, Boldogon és Zsirán lesznek magyar dal napi rendezvények, amelynek keretében több százan lépnek fel, köztük Bródy János, Kern András, Presser Gábor, Török Ádám és az Anima Sound System. Kassa és Sepsiszentgyörgy hivatalos megállapodás híján egyelőre tiszteletbeli helyszínként csatlakozik a rendezvényhez.

A szeptember 9-i magyar dal napja felvezetéseként 2-án és 8-án ismét jár a dallamos villamos a budapesti 4-es villamos vonalán, kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadásaival.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!