6,3 millió forint értékű adományt küldenek Kárpátaljára a hajdú-bihari termelők

2021. április 15. 23:13

Csaknem 5 millió forint értékű vetőmagadományt, és több mint 1,3 millió forintot küldenek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari tagjai a kárpátaljai gazdáknak, valamint a helyi egyházi intézményeknek, gyülekezeteknek – közölte a NAK az MTI-vel csütörtökön.

2021. április 15. 23:13
null
Rádi Balázs

Az adományozást harmadik alkalommal szervezték meg a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve. A termelők, agrárvállalkozók főképp a tavaszi kultúrákban szükséges vetőmagokból gyűjtöttek a külhoni gazdatársaknak. Az adományban a kukorica 2 tonna, a zöldborsó 2 tonna, a napraforgó 1 tonna, a lucerna 100 kilogramm, a kiskerti vetőmag 6,5 kilogramm – írták.    

A közlemény szerint az adományozók ügyeltek arra, hogy könnyen szállítható, jó minőségű, fémzárolt vetőmagot gyűjtsenek. A szervezést idén nehezítette a vírus, de a példás összefogás hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez – tették hozzá.    

Az összegyűlt adomány hamarosan eljut Kárpátaljára, hogy az ottani gazdák még a tavasszal el tudják vetni a vetőmagokat –olvasható a közleményben.

(MTI,fotó: pixabay)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!