Júliusban az öccsét is viszi Jeff Bezos az űrbe

2021. június 24. 19:47

Jeff Bezos, a volt Amazon vezér bejelentette, hogy testvérével közösen vesznek részt a Blue Origin első embereket szállító utazásán.

2021. június 24. 19:47
null

A döntés nem kis bátorságra vall, hiszen a cég túl van ugyan 15 sikeres tesztrepülésen, azonban Bezos-ék részvételével ez lesz az első olyan küldetés, melyben embereket is szállítanak az űrhajóval. 

Jó társaságban utaznak

Bezos testvérével, Markkal július 20-án a fedélzeten lesz, és így Elon Musk vagy Sir Richard Branson előtt utazik saját űrhajóján a világűrbe. Szintén utastársuk lesz az a szerencsés licitáló, aki az első megvásárolható ülésért a legtöbbet kínálja azon az árverésen, melyen a legmagasabb tét jelenleg 2,8 millió dollár. Az aukció egyelőre 143 országból csaknem 6.000 licitálót vonzott. Az előzetes árverés június 10-én zárul és online aukcióként folytatódott június 12-én 13 órakor a regisztrált és ellenőrzött ajánlattevők számára. 

Egy gyerekkori álom beteljesülése

Bezos mostani bejelentése bizonyítja a Blue Origin alapítójának önbizalmát, és azt mutatja, kétsége sincsen a többször használható First Step kapszula első, utasokat is szállító, sikeres repülését illetően. A kapszula egyébként olyan korábban nem látott kényelmi funkciókkal is fel van szerelve, mint hőmérséklet- és hangszabályozó, kijelzők, monitorok és kommunikációs berendezések. 

Nem sok idő lesz a nézelődésre

A First Stepet a Nyugat-Texasban található Launch Site One-ról induló New Shepard szuborbitális rakéta fogja egy 10 perces kirándulásra repíteni, nagyjából 160 kilométeres magasságba. A repülés során az utasoknak lesz lehetőségük megtapasztalni a súlytalanság állapotát, és láthatják majd a Föld görbületét is, mielőtt a kapszula egy ejtőernyő segítségével visszaérkezne a Földre. Az viszont biztos, hogy ennyi idő alatt egyikük sem fogja elunni magát. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!