A világ leggyorsabb drónját küldték a Forma1-es világbajnok után: látványos videón az eredmény

2024. február 28. 14:13

Max Verstappent lenyűgözte a drón teljesítménye.

2024. február 28. 14:13
Max Verstappen drone shot

Látványos videót osztott meg a Red Bull Forma–1-es csapata: a felvételen Max Verstappen látható a 2024-es autó silverstone-i bejáratásán, a „világ leggyorsabb drónjának„ felvételein – írta az M4 Sport.

A Red Bull azzal tudta magára tudta a figyelmet az éppen aktuális autók bejáratásról készült videójáva, hogy a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán próbálta ki először az RB20-ast egy forgatási napon.

A csapat egy profi drónkészítő gárdával fogott össze, akik 

olyan egyedi szerkezetet hoztak létre, amely lépést tudott tartani az RB20-assal. 

A drónt Ralph Hogenbirk pilóta reptette.

Verstappent is lenyűgözte

Elmondása szerint a gép 350 km/órás sebességre is képes és kétszer olyan gyorsan eléri a 300-at, mint egy F1-es autó. Ehhez mindössze négy másodpercre van szüksége. Ez a teljesítmény a háromszoros világbajnok Max Verstappent is lenyűgözte.

„Sosem hittem, hogy látni fogok egy ilyen gyors drónt csak a felvételek miatt. (...). Nem tudtam, hogy követ, miközben a vizes pályán mentem. 

Néhány helyen nagyon közel volt hozzám. 

Meglepett, hogy milyen gyorsan lépést tud tartani velem, és az is, hogy a kanyarokban ilyen közel került. Ez a drón más perspektívát ad az F1-nézéshez” – idézte  a pilótát a lap.

Ralph Hogenbirk a fejlesztésükről elmondta, „nagyon nagy kihívást jelentett egy olyan drón létrehozása, ami elég gyors ahhoz, hogy lépést tartson egy Forma–1-es autóval és képben is tartsa azt, miközben érdekes képeket rögzít róla. 

Eddig egyértelműen ez volt a legőrültebb forgatás, amit csináltam”

 – jelentette ki.

A vonatkozó felvételt alább tekintheti meg:

Nyitókép: JOERG MITTER / RED BULL CONTENT POOL / RED BULL CONTENT POOL VIA AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­g­ö­­­s­­­ ­l­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
kovijozsi
2024. március 02. 20:21 Szerkesztve
Jó videó, de vannak gyorsabb drónok is, pl. itt: https://hirado.hu/extra/tudomany-high-tech/cikk/2023/07/10/szedito-sebesseggel-akar-hatezer-meteren-is-repulhet-az-uj-magyar-katonai-dron 500 km/h De még ennél gyorsabb is van: RQ–4 Global Hawk: Ez a drón akár 10 tonnás is lehet, és 4815 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Szuperszonikus sebessége 2592 kilométer per óra, azaz 2.1 mach sebességnél is gyorsabban képes repülni
Sanyikám
2024. február 28. 16:48
Odab@sz!!
anegy_
2024. február 28. 14:53
Húúú, ez qrva jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!