Sötét babonákkal nem kecmergünk ki ebből a válságból sem

2020. április 20. 07:40

Magunkhoz kell térnünk és pont az ellenkezőjét kell tennünk, mint amit a technológia és piac ellenségei hirdetnek.

2020. április 20. 07:40
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Neokohn

„Nem tudhatjuk, hogy a gigantikus mentőcsomagokért cserébe mennyi időre akar domináns szereplő maradni az állam, és ez milyen újabb anomáliákat szül. De van a történetnek egy másik megközelítése is, hiszen amit az állam az egyik kezével ad, azt a másikkal könnyen el is veheti.

Onnan tudtam, hogy a félelem és a bizonytalanság mérge talán még a vírusnál is jobban szétterjedt, hogy sokunk által nagyra tartott, különböző területeken komoly teljesítményt felmutató, amúgy nagyon racionális nyilatkozatokat adó szakemberek is »földanyázásba« kezdtek.

Ezen kezdetben sokat morogtam, de aztán elengedtem, az én idegrendszerem sem intakt mostanában. Ha ennyire kirántják alólunk a talajt, rögtön antropomorfizálásba menekülünk, a jelek szerint. Elviselhetetlenné válnak máshogy, azok a zabolázhatatlannak tűnő erők, amik most uralnak minket, mint az ókorban? Háborgó istenek ellen nem lázadhatunk, tűrnünk kell a csapásaikat, büntetésüket?Nem kell. Magunkhoz kell térnünk és pont az ellenkezőjét kell tennünk, mint amit a technológia és piac ellenségei hirdetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. április 20. 17:04
Tűpontos a cikk. Nem a nyomorék államnak kell mindenbe belepofáznia, hanem hagyni kéne a szabadpiacot működni.
MayorAnna
2020. április 20. 12:43
131 éve született Adolf Hitler. A jerikói propaganda senkit és semmit nem pusztított el különbben, mint Hitler jellemét, személyiségét. Sok magyar előtt is úgy tűnik fel a Führer, mint magyargyűlölő, fajgermán imperialista, szifiliszes bécsi kocafestő, nemi aberrációkban szenvedő pszichopata, szőnyegharapó őrült, aki egy nyolcvanmilliós népet tönkretett...
pesti051
2020. április 20. 11:58
"Elviselhetetlenné válnak máshogy, azok a zabolázhatatlannak tűnő erők, amik most uralnak minket, mint az ókorban?" A csillagászok szerint a rejtélyes sötét anyag, amely csak gravitációs hatása révén, közvetetten nyilvánul meg előttünk, az asztrofizikusok számításai szerint a világegyetem anyagának 80%-át teszi ki. Vagyis tudásunk egy kicsit hézagosnak tűnik, úgy néz ki, az anyagi világ cca 20%-ról kapizsgálunk valamit, de önbizalmunk a saját TUDÁS-unkat illetően lehengerlő. Az emberi történelembe visszapillantva egy kicsit, a legnagyobb tömeggyilkosságokat a TUDÁS nevében követték el. (Csak példaképpen a felvilágosult jakobinusok, vagy a tudományos materializmusról már nem is szólva.)
KannibálTatárÚr
2020. április 20. 10:30
Megijedtek, hogy bebukik a kereskedelem. Ny-Európa, amely még 50 éve is a világ élvonala volt, ma nem képes szájmaszkokat előállítani, mert minden termelést idegenbe, főként Ázsaiába helyezett át. Amint látjuk, ez nagyon kedvező a kereskedőknek, akik háromszoros áron szállítják a maszkokat. Nem kedvező a nyugatiaknak, mert egy ilyen apróságot sem tudnak otthon előállítani. Képzeljük el, hogy mi fog történni, ha vmi fontosabb termék fog hiányozni. Pl. vmi természeti katasztrófa következtében élelmiszer. De a zsidóknak a kereskedelem a jó, ezért kereskedésre alapozzuk a gazdaságot. Aki meg nem helyesli a FELESLEGES kereskedelmet, az antiszemita. Ettől nagyobb bűn pedig nem létezik. Inkább kereskedünk, azaz kereskednek. Ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!