Már a popzenébe is beleszólnak?

2020. június 20. 10:33

Most érezte úgy a kormány, hogy végső csapást mér a kultúra még megmaradt autonóm szigeteire.

2020. június 20. 10:33
Bánó András
Hírklikk

„Most, hogy az oligarcha-haverokat jól kitömték tízmilliárdokkal, most, hogy a sportra újra elképesztő összegeket csoportosítanak át, most, hogy kivéreztetik az önkormányzatokat, éppen most érezte úgy a kormány, hogy végső csapást mér a kultúra még megmaradt autonóm szigeteire.

A szakmával történő mindenféle egyeztetés nélkül elhatározták, hogy mind a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet, mind a színművészeti egyetemet bedarálják az alapítványi fenntartású egyetemek közé  – feltehetően fideszes irányultságú vezetőkkel. A színművészetivel kapcsolatban még nem merték nyilvánosságra hozni a kiszemelt nevét, de gondolom, ez csak idő kérdése. Nem érdekli a kormányt az érintettek tiltakozása, neves művészek petíciója, a vasárnapi tüntetés, alapítványi lesz a színművészeti, és punktum. És olvashattunk indoklást is, nem elég nemzettudatos a képzés a Szentkirályi utcában, és a Rákóczi úti mór palotában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. június 21. 17:59
Muszter maszter miszter.
alphaville
2020. június 21. 10:41
Seggfej Bánó, a popzenébe az elvtársaid szóltak bele folyamatosan. Egyik emlékezetes elvtársi találkozójuk Tatán volt 1981-ben. Lendvai elvtársnőd, Bródy elvtársad, Bors Jenő, Erdős Péter, meg a többi hasonszőrű tanácskozott a tiltott, tűrt, támogatott kategóriákról. https://www.artpool.hu/muzik/melyjegy.html https://archivnet.hu/miheztartas-vegett-hogyan-keszult-a-partallami-kulturpolitika-1981-ben-a-popzenei-elet-kordaban
Menhetten
2020. június 21. 08:15
Ez itt a félelem, a gyávaság rendszere, ahol társadalmi méretű polgárság, amely a művészetet tisztelné, és fenntartásában közreműködne - nem létezik. Ami kezdeménye volt, azt letörték. Itt még azt is egy Demeter Szilárd nevű senki mondja majd meg, hogy mi a hiteles rockzene. Itt szétverik a Színművészeti Egyetemet és mindent, aminek van valós hagyománya a magyar kultúrában. Innen eltávolítottak értékes szobrokat, hogy helyettük alpári giccses szemetet állítsanak súlyos milliárdokért. Itt volt pofájuk Nagy Imre emlékművét éjszaka, sunyi módon elköltöztetni. Meddig lehetne a hasonlókat sorolni? És meddig tartana, ha sorra leírnánk, mit és hogyan, mikor loptak el abból, amit a magyar nép megtermelt, vagy amit Európától kapott? Ennek soha nem voltam, nem leszek a részese. Itt az álvallásos gerinctelenek nem az Istent imádják, hanem egy Orbán Viktor nevű embert, aki árulója és megsemmisitője lett a demokráciának, a jogállamnak, és a Köztársaságnak. De egy percig se maradhatna hatalmon, ha nem lennének buzgó és túlbuzgó kiszolgálói, és műveletlen, nacionalista, rasszista, antiszemita agymosott hívei. "Gyűlöletet keltek a magyarság iránt. Libsi vagyok. Nem vagyok magyar. Komonista(sic) vagyok, és hazaellenes."
youngboy
2020. június 20. 21:05
Bajod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!