A covid-vallás legfőbb jelképe a maszk

2020. augusztus 26. 14:21

A 21. század embere olyan, hogy 100 százalék garanciát, védelmet vár, nem tűri a kontrollálhatatlan kockázatot.

2020. augusztus 26. 14:21
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Neokohn

„Nem lehet bevallani, hogy az nincs.

Járt-e külföldön? – kérdezik egyre több szituációban, ez most már a szertartásrend része. A kánon szerint koronavírussal megfertőződni elsősorban nem a 6-os villamoson, 3-as metrón, bevásárlóközpontban, több száz fős esküvőn, no pláne kórházban lehet, hanem külföldön. Behurcoltatik. És akkor a magamfajta lúzer, aki nem a körúton belül talált magának párt, hanem a határon túl (ennek édes-bús megéneklése már megtörtént), néz ki a fejéből, hiszen minden héten jön-megy, már több mint 7 éve. Halált megvető bátorsággal vonulok be a Felvidék elfelejtett keleti szegletébe, a határtól légvonalban nagyjából 5 kilométerre, ahol név szerint ismerik azt a pár fertőzöttet, aki felbukkant valaha is.

Szóval, voltam-e külföldön? Hááát, ha már így kérdezi, nem, nem voltam külföldön – szoktam volt mondani. Kezdjek el magyarázkodni? Hogy, hát tetszik tudni, ez nem olyan külföld, nem úgy voltam ott, hogy börtönben éreztem magamat és látnom kellett a tengert, nem egy milánói bárban tomboltan a haverjaimmal, hanem csak életvitelszerűen, meg ingázik az egész család, meg ilyenek. Persze közben megy a műsor, ahogy kell. Államunk szépen megkér mindenkit, hogy hordjon maszkot, ne mászkáljon, ha már mászkál, itthon mászkáljon. Mindenki bólint, mert mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy mi tudjuk. Mi van? Hát a jól megszokott összekacsintás van, amúgy a kádári hagyományoknak megfelelően. Mit csináljunk, az már egyszer bevált.

Szóval mondva van a sok okosság, de közben a nép látja, hogy állami vezetőn maximum csak akkor van maszk – akkor se mindig -, ha hivatalosan külföldre megy, és már tényleg nagyon kínos lenne nem felvenni. De így ő is tudja, hogy ezt azért nem kell olyan komolyan venni és a BKV-n szépen felteszi tokára, jobb a békesség, de a kerti grillezésen a haverokkal nem fog ezzel szórakozni. Mostanában megfigyeltem, hogy pincérek elkezdték felkaron hordani, mint valami karszalagot, kötelező hordani, hát ők jelzik, hogy van, szerintem sem lehet 10-12 órát rohangászni benne. Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a magyar ember az 50-es táblánál legalább hatvannal megy, de azért a többség nem nyolcvannal. Így van ez is belőve, és ameddig nem növekszik a kórházba kerülők száma, addig így is marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2020. augusztus 27. 11:01
Az elfelejtett keleti szegletekben -- pl. ITT, AHOL MOST VAGYOK -- komolyabban veszik, mint belpesten. Teszemazt. Kisboltban bevásárláshoz. A példa kedvéért.
zsanett-kúnrum
2020. augusztus 26. 20:20
Értem én, hogy az emberek olyan magányosnak érzik magukat a maszk mögött, de fogadjuk el, hogy szemben a másik maszkos sem a karneválról jött, ez amúgy nem kádári összekacsintós, csak szimplán szarunk mindenkire
vizesnyolcas
2020. augusztus 26. 17:23
A kommentemből lemaradt a link: https://nepszava.hu/3074849_2022-orban-legyozheto
tango47
2020. augusztus 26. 16:28
Nagyszerű az ütemérzéke a posztolónak: éppen mára megduplázódott a fertőzöttek száma a tegnapihoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!