Miért fontos a foci?

2020. november 24. 08:51

Egy nemzetet a katarzisai tartanak életben – és a katarzisok hiánya pusztít el.

2020. november 24. 08:51
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu

„Vedd el egy nemzettől a katarzisait – és le tudod győzni. Sőt, legyőzi saját magát. Elgyengül, szétesik. Ezt teszi ma szisztematikusan Amerikában a baloldal. Ott a sportesemények menők voltak (amíg el nem uralkodott rajtuk a politikai aktivizmus, rájuk nem telepedett a BLM és a »woke« kultúra), de sosem okoztak nemzeti katarzist. Kedvenc csapatok vannak, de a legnépszerűbb sportjaik a világ más tájain alig vannak jelen, így nincs is nemzeti válogatott, akiknek drukkolni lehetne. Náluk a nemzeti katarzisok a függetlenség kivívásából, a háborús győzelmekből, a fasizmus és a kommunizmus legyőzéséből születtek. Legújabban a pedig a terrorizmussal szembeni helytállásból, az áldozatokra való emlékezésből, a tragédián való túllépésből, a tornyok újjáépítéséből.

Mindezt a szemünk előtt verik szét. A szobrok ledöntögetésével, a hősök degradálásával. Történelemhamisítással, a rabszolgaság egyoldalú, az akkori világ valóságának kontextusából kiragadott ábrázolásával. Az általános szégyenérzet keltésével. Legújabban már saját zászlójuk nyilvános égetésével is. A nemzeti büszkeség maradványait még magukban hordozó eseményeket, például Trump kampányrendezvényeit Ku Klux klán nagygyűléseknek deklarálják hangadó baloldali politikusok. A globalista erők már nem is titkolják – Davosban 3 évvel ezelőtt nyíltan ki is mondták – hogy Amerikát, a világ legerősebb nemzeti berendezkedésű államát felhigítják, térdre kényszerítik.

Ugyanezt persze itthon is megpróbálják. Nem azért, mert Amerikához mérhető lenne az erőnk. Hanem, mert nekik minden nemzetállam útban van. Ezért a legnagyobb ellenség a foci, ezért megy 10 éve a stadionozás. Mert a baloldal is tudja, hogy a foci összehozza a magyarokat. És ha együtt vagyunk, megmaradunk. Ha közös, nemzeti katarzisokat élünk át, azokból évekre feltöltődünk, és ellenállunk a globalista nyomulásnak. A családot és a nemzetet, mint évezredes társadalmi egységet és szervező erőt erőszakosan felváltani akaró, mesterséges identitás-politikának. A hontalanságnak, az öngyűlöletnek, a transz- és gender-őrületnek, az elmebaj megannyi formájának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. november 24. 12:51
zért a legnagyobb ellenség a foci, ezért megy 10 éve a stadionozás. Mert a baloldal is tudja, hogy a foci összehozza a magyarokat. És ha együtt vagyunk, megmaradunk. Ha közös, nemzeti katarzisokat élünk át, azokból évekre feltöltődünk, és ellenállunk a globalista nyomulásnak. A családot és a nemzetet, mint évezredes társadalmi egységet és szervező erőt erőszakosan felváltani akaró, mesterséges identitás-politikának. A hontalanságnak, az öngyűlöletnek, a transz- és gender-őrületnek, az elmebaj megannyi formájának" tűpontos!
peter.jordanson
2020. november 24. 12:44
Mindannyian jobban járnánk, ha ez a fidesznyik megmaradt volna a fideszkonzervatívan jobban szopó fideszescsajok szopatásánál, és nem jellegét vesztett közpénzből írkálna a baromságokat.
brekker
2020. november 24. 12:21
A sport megtanít veszteni és győzni is. Megtanít a hülye bírók részrehajlásának az elviselésére is. A sportszerűtlen férgeket viszont nem viseli.
brekker
2020. november 24. 12:16
Ezzel szemben ki az az elvetemült hülye, aki egy focistát fel akarna akasztatni, mert nem rúgott be egy tizenegyest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!