Korunk Puskás Öcsije

2020. december 11. 07:33

Erős túlzás, amit Tölgyessy Péter állított a minap, miszerint „Orbán világméretű politikussá nőtte ki magát”.

2020. december 11. 07:33
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Az előző európai választáson csúfos vereséget szenvedett Orbánnak az az elképzelése, hogy az egész Uniót a maga képére formálja. Még a Néppártot sem sikerült jobbra tolnia, egykori barátai inkább fognak össze a baloldallal és a zöldekkel, csak vele ne kelljen. Európa nagyobb, erősebb és gazdagabb része nem kér belőle és diktatúrára hajazó rezsimjéből. Az ottani polgárok, legyenek »fukar« északiak vagy »pénzszóró« déliek, ragaszkodnak az olyan ódivatú dolgokhoz, mint a sajtószabadság és a parlamenti váltógazdálkodás. Ezek ugyanis beváltak. Az erőviszonyok, a mostani csata megítélésétől függetlenül, nem az ő javára változnak – bár az kétségtelen, hogy aki időt nyer, életet nyer.

Erős túlzás, amit Tölgyessy Péter állított a minap, miszerint »Orbán világméretű politikussá nőtte ki magát, a nemzetközi jelentősége csak Puskás Öcsiéhez fogható. A világ műveltebb részén mindenki ismeri a nevét, és ez kevés magyarral fordult elő«. Egyrészt nem kevés magyarral fordult elő, Pulitzertől Bartókon át Sorosig sok magyar nevét ismeri a világ. Másrészt nem mindegy, hogy kit miért ismernek. Franco, Mussolini, Hitler – és hogy elkerüljük a fasisztázás vádját, tegyük ide gyorsan Sztálint meg Maót – szintén elég nagy hatást gyakorolt a történelemre, de attól még senki sem hasonlítja őket Jesse Owenshez vagy Peléhez. (Puskás Öcsi »nemzetközi jelentőségéről« amúgy sokat elmond, hogyan zajlott az ő temetése és hogyan Diego Maradonáé.)

Európa lassan, de biztosan túljut a válságon és majd Orbánon is. Lám, most is megkapta, amit akart. A többi inkább nekünk, magyaroknak sürgős.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. december 11. 19:27
Ez az amiért a Népszavát már senki sem olvassa, mivel tele van ehhez hasonló hülyeségekkel. Ha majd megszünteti a tulajdonos a lapot megpróbálják Orbánra fogni,mint a Népszabadság esetében.
Toronyóra
2020. december 11. 16:30
Seggfejkém, Horváth Gábor ! Ne szeresd már ennyire a miniszterelnököt. Irigységből kár tollat fogni és marhaságokat írni. Az egész cikked frusztrációdra vall. ( "csúfos vereséget szenvedett Orbánnak az elképzelése... "). Mutass legalább egy ballibsi politikust, aki Orbánnal azonos qualitásokkal rendelkezik! A kínálatotok a következő: Csótány, Tóth Berti, Kunhalmi, Bunkóné, Korózs, Fegyőr, Dobreva, Lófaszházy, Szélvész Detti, Donáth Kacsa, facebookos Karácsony, Botmixer Kata, Schmuck Bözsi, és nem utolsósorban Szabó Timi, Jákob Péter, Tordai Benő, Gyöngyösi stb. Ezekből szeretnétek egy moslékkormányt összeállítani? Képesek lennétek rábízni a hazát ezekre a gazemberekre? Csupa alkalmatlan, tehetségtelen hazudozó. Az egyik fele nettó hazaáruló, a másik fele buta, gerinctelen karierista, akiknek semmi sem drága. A legnagyobb szégyen, hogy ezek bennt ülnek a parlamentben, vagy az EP-ben. Nekünk tényleg csak a legalja jutott az ellenzékből.
Tidal_wave
2020. december 11. 14:40
"Az előző európai választáson csúfos vereséget szenvedett Orbánnak..." Fidesz-KDNP: 52%...
Akitlosz
2020. december 11. 10:24
Erős túlzás, hogy 2020-ban egy szdsz-es, ráadásul pártelnök véleménye számítson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!