A COVID-bizniszben utazó cégekkel üzletelt a kormány

2022. január 26. 07:36

Egyesek jól jártak, az adófizetők meg rosszul.

2022. január 26. 07:36
null
Szél Bernadett
Facebook

„A megszerzett adatokból jól látható: zavaros hátterű, a semmiből előbukkanó és a COVID-bizniszben utazó közvetítő cégekkel üzletelt a kormány, akár lélegeztetőgépekről, akár védőeszközökről, akár tesztekről volt szó. A Külügy ráadásul anélkül ugrott fejest milliárdos beszerzésekbe, hogy a tesztek felhasználásának minimum feltételei (pl. tesztelést engedő protokoll, a tesztek kiértékelésére felkészült laborok) rendelkezésre álltak volna, vagy akár csak megpróbálták volna összehangolni a kormányzati döntéseket.

Egyesek jól jártak, az adófizetők meg rosszul: és nemcsak azért, mert közel 5 milliárdnyi közpénzt égettek el szó szerint, hanem mert nem használták fel a teszteket a védekezésben. Széleskörű ingyen teszteléssel ma nem tartanánk 41 ezer elhunytnál és nem lennénk lakosságarányos halálozásban az egyik legsúlyosabban érintett ország. És ez masszívan a kormány felelőssége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. január 26. 17:09
Á..az egyszemelyes Szél kormány miniszterelnoke, szakertoje es professzora újra megszólalt..
VeJoLa
2022. január 26. 14:17
Utólag könnyű okoskodni, de nem hiszem, hogy több pénzt hajigáltunk volna ki feleslegesen az ablakon, mint bármely más ország! Kétezer orrturiból egy lett pozitív a tünetmenteseket tömegtesztelő Szlovákiában a múlt nyáron. Vagyis 1998:2 arányban fölösleges volt. Azóta meg már a WHO is megbízhatatlannak nyilvánította még azt a kettőt is. A tünetek felismerésére kéne koncentrálni, hogy időben el lehessen kezdeni kezelni a beteget, a többi embert meg hagyni kéne végre élni.
fogas paduc
2022. január 26. 12:30
Hát, többnyire az autópályépítésben utazó cégek nem foglalkoznak a covid üzletággal. Bernike! Tudod! Cipőt a cipőboltból...
kòn bandi
2022. január 26. 11:09
Deg kaparsz csordásanett :D Mehetsz bangóné után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!