Európai szintre emelkedett a probléma

2022. január 28. 16:43

A keleti diktatúrák a magyar kormányon keresztül destabilizálják a régiónkat.

2022. január 28. 16:43
Donáth Anna
Facebook

„Szél Bernadett-tel kezdeményezzük a magyar parlament Európai ügyek bizottságának rendkívüli ülését, miután az Európai Parlament különbizottsága elítélte a magyar kormányt a Pegasus kémszoftver használata és a Kínai Kommunista Párthoz tartozó Fudan egyetem Európába telepítése miatt.

Az elfogadott jelentéssel ugyanis európai szintre emelkedett a probléma, amit nap mint nap érzékelünk a hazai közéletben: a kínai és orosz kormány a saját geopolitikai céljainak elérésére használja a magyar kormányt, és sérti meg Magyarország szuverenitását. A magyar kormányon keresztül ezek a keleti diktatúrák dezinformációs kampányokat indítottak, destabilizálják a régiónkat, a Fudan egyetem pedig egy újabb eszköz lesz a Kínai Kommunista Párt kezében. Nem beszélve arról, hogy a kormány az újságírók és ellenzékiek illegális lehallgatására használta a terroristák ellen kifejlesztett Pegasus kémszoftvert.

A Pegasus és a Fudan ügyét nemzeti és európai szinten is ki kell vizsgálnunk. Ezért is kezdeményeztem frakciótársaimmal, hogy a Renew Europe frakció szólítsa fel a többi európai parlamenti frakció vezetőjét: támogassák egy Pegasus vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását. És most ezért is kezdeményezem Szél Bernadett-tel közösen, hogy a magyar parlament Európai ügyek bizottsága is vitassa meg a jelentést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cink1958
2022. január 30. 16:47
Áskálódó Donáth elvtársnő minden eddigi tevékenysége az EU és Magyarország meggyengítésére irányul.
zrx8
2022. január 29. 19:17
Na mesélj, Mucika, ki destabilizálta és melyik régiódat ?
zolizolizoltan
2022. január 29. 15:24
Azt mondják a ruszki ügynökök intenzíven szorgoskodnak a magyar közösségi oldalakon az EU fellazításán.
zolizolizoltan
2022. január 29. 13:21
Orbán már nyíltan, részleteiben is támadja az európai integrációt. Ez már nem pávatánc, hanem nyílt konfrontáció a nyugati civilizációval szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!