Így teszi a Fidesz fizetőssé az egészségügyet

2022. január 27. 07:57

Az utolsó erejükig harcolnak a nyilvánosság ellen.

2022. január 27. 07:57
null
Szél Bernadett
Facebook

„Így teszi a Fidesz fizetőssé az egészségügyet! Friss hír, hogy három emlősebész távozik az Országos Onkológiai Intézetből a magánellátásba, és 9 szülész-nőgyógyász a Péterfyből is jó eséllyel a magánegészségügyben folytatja. De kapok leveleket is, az imént írt egy nőtársunk, akinek a nőgyógyásza szintén a magánellátást választotta, és már csak ott műt százezrekért.

Tavaly felhívtam a figyelmet arra, hogy a speciális szaktudást igénylő endometriózis esetén súlyos fájdalmakkal élő nők esnek majd el a közfinanszírozott ellátástól az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény miatt. Törvényjavaslatot is benyújtottam, hogy a speciális szaktudást igénylő betegségeknél tegyenek kivételt az összeférhetetlenségi szabályok alól, engedélyezzék az átjárást. A javaslatot leszavazták, így sok nő szembesülhet most azzal, hogy orvosa már vagy teljes egészében a magánellátásba ment, vagy nem műtheti meg őt az állami egészségügyben. Az emlősebészettel is hasonló a helyzet – különleges szakértelmet igénylő orvosok végzik és most hárommal kevesebb lesz belőlük az állami ellátásban.

Én korábban a kórházi csúcsszervhez fordultam, hogy adatokat kérjek az egészségügyi átalakítás hatásairól, pl. a magánellátásba távozott orvosok és szakdolgozók számáról. 90 napot kértek, még most is várok rá!

Kikértem az EMMI-től is a törvény hatásvizsgálati dokumentumait, amit megtagadtak, majd a bíróságon folytattuk, és jogerősen megnyertem a pert. Önök szerint kiadták az anyagokat, amiből pl. láthatnánk, ők milyen munkaerő-veszteséggel és ellátási gondokkal számoltak? Dehogy, mentek a Kúriára.

Az utolsó erejükig harcolnak a nyilvánosság ellen, hogy Önök ne tudhassák meg, milyen számítások alapján fogadtak el a parlamentben 1 nap (!) alatt egy ilyen horderejű törvényt, ráadásul a pandémia kellős közepén.

Folytatom a küzdelmet és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy olyan kormánya legyen végre az országnak, amelyik nem hoz felelőtlen, a betegellátást súlyosan veszélyeztető és az egészségügyi ellátást fizetőssé tevő döntéseket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. január 29. 12:52
Képzeld el te húgy agyú ha Márki még fizetőssé is teszi és még 60 kórházat bezáratna, hova jutnánk ?? Ti egy mást basszátok fejbe a Márkival Ti a hullaszálítóból nyujtanátok dupla tripla mennyiséget Ebben egyeztetek meg ??????????
csulak
2022. január 27. 14:49
bolond lyukbol , bolond Szel fuj ! Vigyazz ALYTO !
Bandi0723
2022. január 27. 12:11
Vádold meg az ellenfeled, azzal amit te tennél! Ugye, hogy ugye. Kis huncutok.
istvanpeter
2022. január 27. 11:17
Demagóg primitív propaganda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!