Én egyetlen percet sem dolgoztam demokratikus parlamentben

2022. április 27. 17:05

Demokráciában az ellenzék ellenőrzi a kormányt. Magyarországon viszont a kormány ellenőrzi az ellenzéket.

2022. április 27. 17:05
null
Szél Bernadett
Facebook

„Nagyon köszönöm a rengeteg levelet, üzenetet és megkeresést, amit az elmúlt hetekben kaptam, fontosnak tartom, hogy reagáljak a felvetésekre, de egyenként képtelenség lenne megválaszolni, ráadásul úgy érzem, érdemes a nagyobb nyilvánosság előtt is kitérni egyes részletekre.

Amikor azt kérdezitek, hogy látom itthon a politikai helyzetet, mennyi maradt meg a demokráciából és mi a teendő, én azt mondom: tegyük fel azt az alapvető kérdést, hogy jelenleg Magyarországon ki ellenőriz kit. Egy demokráciában ugyanis az ellenzék ellenőrzi a kormányt – Magyarországon viszont pont fordítva: a kormány ellenőrzi az ellenzéket. Mégpedig minden lehetséges módon. Megfordult a világ, és vele borult szinte minden, amit a demokratikus körülmények között végzett politikáról valaha is gondoltunk.

Ahogy szoktam mondani, én egyetlen percet sem dolgoztam demokratikus parlamentben, mert először 2012-ben lettem képviselő, és akkorra már sokat elvettek tőlünk. És minden »választással« egyre többet. De mindig nekigyűrkőztünk, ki hogy tudott, és amikor 2018-ban – szintén nagyon súlyos helyzetben – nem adtam fel a küzdelmet, hanem új utakat kerestem, azért is tettem, mert az ellenzék a parlamentben már nem tudta ellátni a kormányt ellenőrző funkcióját, a hagyományos ellenzéki politizálás a Fidesz által ránk szabott szerep lett.”

Nyitókép: Szél Bernadett Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2022. április 29. 09:02
és nemsokára el s felejtik a szerencsétlent
Robert69
2022. április 28. 17:30
Na végre egy őszinte mondat töredék " .......egyetlen percet sem dolgoztam....." Sigmund igazad volt!
Medve László
2022. április 28. 17:09
Most az egyszer igazat szólt! A demokratikus parlamentben nem dolgozott egyetlen percet sem. Adja vissza a fizetését, amit felvett!
Mikediver
2022. április 28. 15:38
Pont ezért lettél kibaszva az állásodból. Amúgy is elfonnyadtál, mint az MSZP-s szekfű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!