Példaképei: Szél, Hadházy

2022. május 04. 06:05

Hősnőnk szerint ha az ellenzék nem tud kijönni a saját buborékjából, újratermelődik a kétharmad.

2022. május 04. 06:05
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Donáth Anna barázdált személyiségéből kap ízelítőt, aki elolvassa a Jelennek adott minapi interjúját. (Ismeretes, a Momentum elnök asszonya Brüsszelből vezeti a pártját, onnan állítólag jobban rálát a felekezetére. Jelzem, egy időben Lenin is Svájcból irányította a bolsevik pártot – talán onnan az ötlet.)

A beszélgetés abból a Momentum-alapvetésből indul, hogy az emberek többsége szenved a rendszer igazságtalanságától és embertelenségétől, csak nem lát alternatívát. Márpedig hősnőnk szerint ha az ellenzék nem tud kijönni a saját buborékjából, akkor újratermelődik a kétharmad. A Momentum ezért úgy határozott, hogy óvatosan, lépésben halad.

»A következő hetek arról szólnak majd – magyarázza elnök asszony –, hogy felmérjük a mandátummal járó eszközkészletet, és kidolgozzuk, miként tudjuk azt kreatívan használni a választók érdekében.« Ehhez, teszi hozzá, vannak »jó példáik«. Szél Bernadettet, Hadházy Ákost és Szabó Szabolcsot említi Anna asszony, mint akik már »megtalálták a kézenfekvő parlamenti politizáláson túli eszközöket is«. Arról viszont egyelőre nem döntött, bemennek-e teljes létszámban a parlamenti ülésekre vagy csak ötletszerűen üldögél majd ott némelyikük, ez a jövő zenéje. Egyelőre csak abban van egyetértés, hogy felesleges a plenáris vitákon való részvétel.

Aki ezen a ponton felszisszenne, annak figyelmébe ajánlom Donáth Anna egyik korábbi kijelentését is, úgy még kerekebb a Donáth-kórkép. Így üdvözölte Karácsony Gergely főpolgármester méhlegelőötletét: »Szuper kezdeményezés, valódi cselekvés!« Talán zümmögött is örömében.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. május 05. 08:10
Elnök asszony? Ezek szerint valaki elvette feleségül?
yanoo
2022. május 04. 10:00
Mit akar a momentumos szavazó? Semmit. Na ezt képviselik, ha nem járnak be a parlamentbe, teljesítve a szavazók elvárásait. Ebből bizony 4 év múlva kormányváltás lesz, hiszen szó szerint betartják a vállalásaikat,, ezt díjazzák a szavazók.
Rácz Gabriella
2022. május 04. 10:00
Könnyű most MZP-re fogni a vereséget, persze ettől még ő is benne volt a vereségben. Koncepciótlan pártok. Illetve az ország külföldi lejáratásában alaposan résztvettek és legfőképpen ezért buktak!!!
Papalimapapa
2022. május 04. 09:59
Ezzel az erővel Buharin és Trockij is lehetne Donáth példaképe. Lehet, hogy titokban mindkettő az. Mint a kedves papáé. Bár nem tudjuk, hogy a két marxista valaha is erőszakoskodott volna női alkalmazottjával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!