Az édesanyák azt mondják, nincs azzal semmi baj, ha sírsz, amikor valami fáj

2022. december 10. 09:49

Nem hiszem el, milyen elborzasztó mentális erejű emberek ezek.

2022. december 10. 09:49
null
Pető Péter
Pető Péter
Facebook

„Az édesanyák azt mondják, nincs azzal semmi baj, ha sírsz, amikor valami fáj.

Négy éve, a nyáron Zágrábba mentünk Nagy Jóskáékkal, hogy megnézzük, miként őrül meg Horvátország a vb-döntőben. A végén vigasztalhatalanoknak tűntek pár percig, idős anya vigasztalta könnyekben fürdő harmincas fiát. Aztán tomboló erővel ünnepelték csodálatos csapatukat, a világ második legjobb válogatottját. Mezt alig lehetett venni a fővárosban, Modric, Rakitic, Brozovic felirattal már reménytelen volt.

Aztán már nyilván öregszenek, Rakitic már nincs, a különleges Brozovic, Kovacic, Modric középpálya már négy évvel öregebb, a csoportban inkább szenvednek, Japánt sem tudják aztán megverni, tizikkel mennek tovább. És jönnek szembe a brutális brazilok, a félelmetes keretükkel és úgy látszik, megtörik Horvátországot, Neymar gólt lő.

Az egészet csak azért mondom, mert nem hiszem el, milyen elborzasztó mentális erejű emberek ezek. Most is a lehetetlenből térnek vissza, bemennek a négybe innen a szomszédból, mintha nem értenék, hogy ki lehet kapni, noha kaptak már ki.

És lehet, hogy az az édesanya most éppen azt mondja a kisfiának, nincs azzal semmi baj, ha sírsz, ha továbbgondolhatatlanul boldog vagy.

És lehet, hogy megint lehet majd menni egy hét múlva Zágrábba, télen még úgyse játszottak vb-döntőt.

És akkor ezért, vagy azért, de sírnak majd megint. Úgy, ahogyan csak a futballért lehet.”

Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. december 10. 15:59
Kretén amerikai népszavás faszkalap Bartus facebook oldalára írtál e már?
hlaci83
2022. december 10. 14:35
Úgy látom a dislike-ra áll fel, te kis buzi. Szopni jársz ide..:))) Nyami-nyami.
zsellér péter
2022. december 10. 14:02
pár éve Horvátországban nyaraltunk egy tengerparttól kb. 10 km-re levő nem üdülő faluban Ez azért fontos , mármint hogy ez egy hagyományos kis horvát paraszt falucska volt , mert itt jöttem rá mitől ennyire jók a délszlávok a sportokban és persze ennek csúcs a horváth foci diadala No szóval, nappal nagyaon meleg van , az emberek dolgoznak , nem más az élet mint nálunk De ha eljön az este !! Na akkor nálunk az ember leül a tv , a laptop elé, eszik , nasizik , stb - A gyerekek nyomkodnak orrvérzésig , fociznak a playstation-on A horvát faluban? Az egész falu összegyülik a kivilágított falusi kispályán , az iskolánál - gyerekek , nők , férfiak És fociznak , helyi kiscsapataikban - a zene üvölt , a nők beszélgetnek és kenik a szenvicset , főzik a teát - Az öreg is kinn vannak , ök csak jól érzik magukat. És rugják a labdát éjfélig Minden nap Reggel 6.-kor 5 perces harangszór ébred a falu, birkák végig az utcán, siető asszonyok itatják az állatokat , aztán irány Zadar dolgozni De este ismét foci fieszta NA EZ A TITKUK - EURÓPAI BRAZILJAI
Peppa
2022. december 10. 13:42
Végre valaki pofán verte a gusztustalanul nagyképű brazil séróbárókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!