Elítélték a volt szakállamtitkárt

2009. december 01. 19:34

Benedek Fülöpöt másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

2009. december 01. 19:34
Nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt a Heves Megyei Bíróság Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét hivatali visszaélés miatt. Mellékbüntetésként a bíróság 3 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottat.
   
Az ügy egy 202 hektáros, pákozdi ingatlan művelésből való, a jogszabályok megsértésével történt kivonása miatt indult el. A törvénysértő határozatot 2006 decemberében hozta a székesfehérvári földhivatal, a vádhatóság szerint az akkor még az agrártárca szakállamtitkáraként dolgozó Benedek Fülöp jogellenes befolyására. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2009. december 01. 20:54
Ha a biróság teszi a dolgát- és remélem, már teszi - ez az itélet rácsot jelent, mert folyik még a jó Benedek et. ellen néhány per, ahol a sárossága nehezen lesz kivédhető! És akkor a próbaidő ugrik! De szép is lehet az élet, Ő is tönkretett néhány gazdát! /Ujfehértó!/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!