Messzire vezethet Benedek Fülöp ügye

2010. november 09. 10:17

Az OTP vezérigazgatója nem váltja le előzetes letartóztatásba helyezett elnöki főtanácsadóját. A tanácsadó lefoglalt iratai azonban több közszereplőnek is kellemetlenséget okozhatnak - írja NOL.

2010. november 09. 10:17

Csányi Sándor egyelőre nem bocsátja el előzetes letartóztatásba helyezett birtokpolitikai főtanácsadóját - értesült a NOL. Benedek Fülöp letartóztatása a lap szerint komoly közéleti bonyodalmakat okozhat, hiszen a tanácsadó lefoglalt iratai több közszereplőnek okozhatnak kellemetlenséget. Benedek „adatbázisa” e szempontból leginkább a Postabank-botrány nyomán nyilvánosságra került VIP-listához hasonlíthat - nyilatkozta a lap egy informátora.

Benedek Fülöp ügyében, aki jelenleg az OTP új földhitelezési konstrukciójának kialakításával megbízott vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese, a Népszabadság forrásai szerint Csányi Sándor munkajogilag az ártatlanság vélelmének jegyében jár el. Ahogyan egyébként tavaly decemberi munkába lépésekor is tette, amikor Benedeket első fokon másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

A NOL úgy véli: az ügy árnyékot vethet a kormány és a legnagyobb magyar pénzintézet birtokpolitikai együttműködésére is, hiszen Benedek Fülöp a kormányban sem élvez feltétlen népszerűséget. Az együttműködés ugyanakkor  névtelen kormányzati szakemberek szerint elengedhetetlen: „Aki nem érti meg, hogy ez a megoldás sok száz milliárddal erősítheti meg az érdemben és valójában májustól az uniós piacra védtelenül belépő, ma tőkeszegény hazai agrárgazdaságot, az vagy nem ért a szakmájához, vagy ostoba, netán kifejezetten ártani akar”.


Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2010. november 09. 15:55
"Messzire vezethet Benedek Fülöp ügye" Márianosztra? Csillag? Vác? Ördög-szigetek?
reality
2010. november 09. 10:34
Az utolsó bekezdésnek mi az értelme? Őszintén bevallom, egyszerűen nem értem, miről szól. Valaki felvilágosíthatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!