Alkotmány: az ombudsman pofátlanságról beszél

2011. március 11. 14:35

A kisebbségi ombudsman szerint pofátlanság, hogy az új alkotmányból kihagynák az elmúlt két évtizedben megszerzett kisebbségi jogokat.

2011. március 11. 14:35

Pofátlanságnak nevezte a kisebbségi ombudsman, hogy kihagynák a készülő alaptörvényből a már megszerzett kisebbségi jogokat. Kállai Ernő pénteken elmondta: az új alkotmány tervezete leépíti a kisebbségi érdekképviseletet és intézményrendszert, megnyirbálja az eddig megszerzett jogokat, és nemhogy előmozdítaná a kisebbségi közösségek életét és jogaik kiszélesítését, hanem azt két évtizednyi visszalépésre kényszeríti.

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa szerint ha az új alkotmányban nem biztosítják a már korábban lefektetett jogokat, akkor a kormány kisebbségpolitikája - beleértve az EU-elnökség prioritásaként hangoztatott leendő romastratégiát - hiteltelenné válik.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Juggernaut
2011. március 12. 16:36
Egyszer fordultam az Ombudsmani Sóhivatalhoz. Igy, amikor a munkatársam akart hozzájuk fordulni, akkor lebeszéltem erről a teljesen fölösleges időpazarlásról. Végül az AB-hez fordultam és megnyertem egy mindenki által vesztettnek tartott csatát a Pénzügyminisztérium ellen. Fölösleges egy teljes apparátust azért fenntartani, hogy legyen egy hely, ahova el lehet rakni, egy az eszét teljesen szétalkoholizált, másra már alkalmatlan jogász rokont. Ez a hivatal csak arra jó, hogy rabolja az ember idejét.
Siklódi
2011. március 12. 15:51
Egyetértek Kállaival. Bele kell írni. Nem kell szarozni, a Benes dekrétumokat át kell másolni, helyettesíteni a magyar és szudétanémet szavakat és további szép napot.
hakos
2011. március 11. 20:56
Különben Kállai egy magyargyűlölő cigány rasszista. A szerencsétlen Sólyom felemelte őt a polcra, most meg azt gondolja, hogy ő az, aki megmondhassa a tutit.
hakos
2011. március 11. 20:51
Egyébként tényleg ideje lenne már véget vetni az etnobiznisznek, ami Magyarországon dúl. Nemzetiségiektől legalább egy alapfokú nemzetiségi nyelvisemeretet el kellene várni, hogy nemzetiségiként támogatásokat és közpénzeket kaphassanak. Az ilyen ingyenélőket, mint Kállai pedig el kell küldeni valami hasznos munkát végezni, mondjuk betűvetést tanítani egy romatelep alapiskolájába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!