Jogerősen bűnös Benedek Fülöp

2011. március 31. 15:18

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte a volt agrár államtitkárt.

2011. március 31. 15:18

A Fővárosi Ítélőtábla - megerősítve a Heves Megyei Bíróság 2009. decemberi ítéletét - jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte egy pákozdi ingatlanügylet miatt Benedek Fülöpöt. A vád hivatali visszaélés volt az agrártárca volt államtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettese ellen. A táblabíróság Benedek Fülöp két társának elsőfokú ítéletét is helybenhagyta.

Az ügy egy 202 hektáros, pákozdi ingatlan művelésből való kivonása miatt indult el. A törvénysértő határozatot 2006 decemberében hozta a székesfehérvári földhivatal, a vád szerint az akkor még az agrártárca államtitkáraként dolgozó Benedek Fülöp nyomására. Az elsőfokú bíróság a vádhatóság álláspontjával egyezően állapította meg, hogy a volt államtitkár - beosztottja közreműködésével - hatáskörét túllépve több esetben visszaélt hivatali helyzetével. Eljárt azért, hogy az állami tulajdonú, természetvédelmi terület vállalkozói tulajdonba kerüljön, és mint művelés alól kivont terület alkalmassá váljon gazdasági beruházásra.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lincoln ábrahám
2011. március 31. 21:18
Ismertem én Fülöp királyt még szolnok megyei agrártitkársága idejéből, normális bíró egy tizes letöltendőnél kevesebbet nem osztana ki neki.
lincoln ábrahám
2011. március 31. 21:17
Ismertem én Fülöp királyt még szolnok megyei agrártitkársága idejéből, normális bíró egy tizes letöltendőnél kevesebbet nem osztana ki.
Öreg
2011. március 31. 17:10
A jogszolgáltatás nehezen alakul át igazságszolgáltatássá, de az uj alkotmány gyorsítani fogja ezt a folyamatot! Benedek meg ugyís leüli, mert folyik ellene másik eljárás is.
vetteszette
2011. március 31. 17:09
Tudtommal ennek a Döbröginek több büntetőügye is van folyamatban. 2-3? Ha abban is elítélik, ezt is le kell tölteni - vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!