Feloszlatják a Szebb Jövőért egyesületet

2011. szeptember 02. 14:58

A Békés Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be a megyei bíróságra az egyesület feloszlatása érdekében.

2011. szeptember 02. 14:58

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség április feljelentése alapján feloszlatta a Jobbikhoz kötődő Szebb Jövőért polgárőr-egyesületet az illetékes Békés Megyei Főügyészség - értesült a dehir.hu. A főügyészség indoklása szerint az egyesület alkotmánysértően működik, tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, veszélyezteti a közrendet és a köznyugalmat. A főügyészség ezért keresetet nyújtott be a megyei bíróságra az egyesület feloszlatása érdekében.

A Szebb Jövőért egyesület törvényességi vizsgálatát a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlése kezdeményezte Tóth Attila elnöknél, aki április 4-én fordult kérésével a megyei főügyészséghez, ahonnan viszont a kérést Békés megyébe továbbították, mert a Szebb Jövőért Békéscsabára van bejegyezve.

Polgárőr szervezetek elvileg csak bejegyzésük helyén tevékenykedhetnek, a Szebb Jövőért azonban több más városban, például Hajdúhadházon vagy Gyöngyöspatán is  demonstrált.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2011. szeptember 03. 12:15
Muhahaha! Vízgereblyézés...Semmi értelme az ilyen betiltósdinak. 100-szor betiltják, 101-szer is megalakul más néven. Ez a hajó már elment. Meg kell tanulni együtt élni a Jobbikkal, ehhez nem kell politikusi véna. A mostani állapotok szerint a Jobbik az a párt, amelyik a legutoljára tűnik majd el a süllyesztőben. Az összes többi korábban. Ne felejtsétek, hogy a 25 éven aluliak szavazóbázisában már beelőzte a Fideszt. Nem nagyon ismerek olyan tizenévest, aki nem a Jobbikra fogja adni az első szavazatát 2014-ben.
kukagyerek
2011. szeptember 03. 10:28
"Feloszlatják a Szebb Jövőért egyesületet" Ez a majom fidesz arra játszik, hogy a Jobbik nyerje a következő választásokat.
TroppauerH
2011. szeptember 02. 17:09
Komolyan ez a kormány is folytatja a sokéves gyakorlatot: harc az polgárok ellen! Megvédeni nem tud, de úgy látszik nem is akar - ugye kisnyugdíjas Pintér.Az ügyészségen is seggnyalók ülnek! Ezek után teljesen jogos a kérdés: egyáltalában miért is fizetünk adó?? A nagy nulláért? meg, hogy legyilkolhassanak és kirabolhassanak? Duplaelnök Orbán és nihilbrigádja : "köszönjük".
==T==
2011. szeptember 02. 16:38
A címben az áll, hogy feloszlatják őket, holott az ügyészség csak erre kérte a bíróságot. Esetleg a délhír ill. a mandi már tud valamit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!