Nyomoznak a Magyar Szigetes kijelentések miatt

2011. szeptember 23. 12:02

Ismeretlen elkövető ellen nyomoznak közösség elleni izgatás miatt a Magyar Szigeten elhangzott kijelentések ügyében. Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője többek közt azt mondta, „el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát”.

2011. szeptember 23. 12:02

Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Magyar Sziget nevű rendezvényén augusztusban elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt - írja a Magyar Nemzet. A lap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva azt írta: egyelőre ismeretlen elkövető ellen folytatnak eljárást szoros ügyészi felügyelet mellett.

Az ügyben több feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez, sőt a Terrorelhárító Központ is vizsgálta Toroczkai Lászlónak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjének, valamint Tyirityán Zsoltnak, a Betyársereg vezetőjének a kijelentéseit.

Tyirityán az előadásról szóló beszámolók szerint többek között azt mondta, „el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát”, illetve azt kérdezte a közönségtől, hogy „bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 24. 13:19
Egyébként Bartus László (Amerikai Népszava szerk.) budapesti illetőségű magyar állampolgár. Miért nem veszik már elő végre ezt az alakot. Az elmúlt években olyan sok van a rovásán, hogy annak egy százaléka is elég lenne a felelősségrevonáshoz.
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 24. 13:17
Ha a közösség elleni izgatás Magyarországon bűncselekmény lenne, akkor némely ballib sajtótermék naponta kellene kukában landoljon, és a szerkesztőseégek a váci VB intézetben pihennének.
kukagyerek
2011. szeptember 23. 19:24
A "két-hetesnek" valamit csak fel kell mutatni, hogy a nép megnyugodjon!
radical
2011. szeptember 23. 17:07
Igen akkor lehet nyomozni a kertész féle kijelentés miatt is hiszen a Jobbik feljelentette őt közösség elleni izgatás miatt! Vagy az nem volt közösség elleni izgatás?Az volt csak igazán! Remélem ebben a témában nem lesz megint kettös mérce mint az elmúlt 21évben!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!