Eltemették Csurka Istvánt

2012. február 18. 14:59

Radikális volt, de nem szélsőséges - mondta Csurka István temetésén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A politikus és író temetésén Kiss Gy. Csaba, a Magyar Írószövetség elnökségi tagja kiemelte: Csurka István a magyar dráma megújítója volt.

2012. február 18. 14:59

Művészek, egykori politikustársak és tisztelői kísérték utolsó útjára Csurka István szombaton Budapesten a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A drámaírót, politikust az ’56-os hősök parcellájában helyezték örök nyugalomra.

 
Az életének 78. évében, február 4-én elhunyt Csurka Istvánt méltatva Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke „küzdőtársról, barátról” emlékezett meg. Leszögezte: Csurka István radikális volt, de nem szélsőséges, életútját a magyarság iránti szeretet határozta meg.
 
Kiss Gy. Csaba, a Magyar Írószövetség elnökségi tagja az íróról, a szervezet egykori tagjáról beszélt. Kiemelte: Csurka István a magyar dráma megújítója volt, életműve a legnagyobbakéhoz mérhető.
 
Dörner György, az Új Színház igazgatója Reményik Sándor a Halotti beszéd a hulló levelekhez című versével búcsúzott az írótól.

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. február 19. 14:30
Kedves Next! Komolyan úgy gondolom, hogykommentírás-és olvasás helyett jót tenne Önnek, ha inkább zenét hallgatna ( Javaslom pl. Debussy-t)vagy kirándulna egyet, mert ez a frusztráció, ami átsüt a megnyilvánulásain, nem tesz jót az idegeknek. Üdvözlettel: Antigoné
zele
2012. február 19. 11:18
Fideszesként soha nem szavaztam a Miépre, de tegnap így is ott voltam a temetésen, valahogy úgy éreztem így kell tennem. Isten nyugosztalja Pista bátyánkat!
Krupp Skya
2012. február 19. 08:22
"Azért milyen lehetett neki amikor esetleg az MDF-ben olyanokkal politizált akiket esetleg előtte 15-20 évvel besúgott? No ez megérne egy "csirkelábat"!!!!" Gondolod Szepesi György gondolt rá hogy " besúgtam Kovács Erzsi vőlegényét és felakasztották, miközben közvetíttette a Nyugodtnémetország: (akkor még az volt)Magyarország világbajnoki döntőt?
nyugi
2012. február 18. 23:47
A kapja be kifejezésre összefutott a nyál a szádban, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!