Visszatért a közmédiába az elbocsátott szerkesztő

2012. március 09. 20:33

Újra a közmédiánál dolgozik a 2004-ben az m1-től elbocsájtott Siklósi Beatrix, akinek ügyében a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben úgy döntött: jogellenes volt a rendkívüli felmondás. Az Index szerint Siklósi a Kultikon című műsor szerkesztőjeként folytathatja.

2012. március 09. 20:33

Visszatért a közmédiához Siklósi Beatrix; a korábban az m1-en futó Éjjeli menedék című műsor szerkesztő-műsorvezetője a március 19-én induló Kultikon nevű kulturális műsor egyik napi szerkesztője lesz a volt KDNP-s szóvivő Halász Zsuzsával együtt – írja pénteken az Index. A portál kérdéseire sem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője, sem Siklósi nem reagált, így az sem derült ki, hogy a visszatérés az újságíró 2004-es kirúgása utáni Legfelsőbb Bírósági ítéletnek köszönhető-e. Az Index ugyanakkor úgy tudja: Siklósi másfél-két hónapja tért vissza a közmédiába, és hivatalosan nem az MTVA, hanem a Duna TV Zrt. munkavállalója vezető szerkesztői munkakörben.

Siklósi Beatrix és Matúz Gábor közös műsora, az Éjjeli menedék 2003 október végén szűnt meg, miután a műsorban teret adtak a MIÉP meghívására Magyarországra látogató, radikálisan szélsőjobboldali nézeteiről ismert angol történész, David Irving nézeteinek az 1956-os magyar forradalomról – emlékeztet az Index. A két műsorvezető-szerkesztőt 2004 novemberében rendkívüli felmondással küldték el az MTV-ből, miután Matúz az Antifasiszta és a hungarista Titkok a Magyar Televízióból című könyvében a közszolgálati televízió engedélye nélkül közölt belső levelezéseket. Siklósi Beatrix azért keveredett az ügybe, mert ezek az anyagok „hivatalból nála kellett, hogy meglegyenek”. Siklósi és Matúz a döntést a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon megtámadta. Az ügyben 2010 májusában a Legfelsőbb Bíróságra úgy döntött: jogellenes volt a rendkívüli felmondás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!