Nem kapott engedélyt, nem nyithat ki a ZP

2012. április 18. 13:44

Engedély nélküli építési tevékenység és jogszabályi feltételek hiánya miatt nem kapta meg az építési engedélyt a Zöld Pardon, a ZP csütörtökre hirdetett nyitóbulija elmarad – írja az Index. A hely vezetőségének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye ugyanakkor a szükséges dokumentumok rendelkezésre állásáról adott hírt.

2012. április 18. 13:44

Nem kapta meg az építési engedélyt a Zöld Pardon, így nem tarthatja meg a meghirdetett csütörtöki nyitóbulit sem – írja az Index. A szórakozóhely ügyében három engedélyezési eljárás – építésigazgatási, rendezvénytartási és működési engedélykérelmek – folyt a XII. kerületi önkormányzatban, a helyileg illetékes XI. kerületi önkormányzat érintettséget jelentett be az ügyben, így a kormányhivatal a hegyvidéki önkormányzatot jelölte ki eljáró szervnek.

Az építéshatósági eljárásban szerdán már megszületett a határozat: a ZP kérelmét engedély nélküli építési tevékenység és jogszabályi feltételek hiánya miatt elutasították. Ezen túl a hivatal rendelkezett a hatósági engedély, bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról is. Nem engedélyezik a Rákóczi híd mellett felállított épületek használatát sem. 

A további két eljárásnak még nincs eredménye. A rendezvénytartási eljárásban még hiányzik a szakhatóság állásfoglalása, a működési engedély kérelmét pedig csak kedden kapta meg a kormányhivataltól az önkormányzat.

Frissítés:

A Zöld Pardon szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a Zöld Pardon Kft. jogi álláspontja szerint az említett épületek nem engedély-, vagy bejelentéskötelesek, ezért a benyújtott kérelmeket ez év februárjában visszavonta a Budai Hídfő Kft. A vezetőség közlése szerint a rendezvénytartási engedélyhez szükséges szakhatósági állásfoglalások – egy kivételével – rendelkezésre állnak. A dokumentumban az is olvasható, hogy a tevékenység megkezdéséhez szükséges bejelentési kötelezettségének a hely eleget tett. A Zöld Pardon mindent elkövet, hogy az érvényes magyarországi törvények és szabályozások szerint tartsa meg nyitórendezvényét – írja Hamza Gergő, a ZP pr és marketingvezetője.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. április 18. 23:03
Magyarországon ha magyar cégek és külföldi cégek érdekei ütköznek, akkor egyértelmű, hogy a magyar állam melyik mellé áll. Akinek nem, neki megsúgom: A külföldiek mellé.
öszödibeszéd
2012. április 18. 16:14
Hogyhogy milyen kábelátvágás? Olvasni tud? Akkor legyen oly tündér: http://index.hu/belfold/2012/04/13/diplomaciai_ugy_lett_a_zold_pardon_epitkezesebol/ És hogy mi a kábel: http://5mp.eu/web.php?a=ms-home&o=FaNdNMXSid
Secnir
2012. április 18. 16:11
Update: "A szórakozóhely tulajdonosi cége, a Zöld Pardon Kft. a cikk megjelenése után közleményt adott ki, amelyben azt állítják: álláspontjuk szerint a vonatkozó rendelet alapján a ZP építményei nem engedélykötelesek, de még a bejelentési kötelezettség sem vonatkozik rájuk. [..] A ZP-sek szerint a visszavonás miatt a kerület nem hozhatott „érdemi határozatot”. A szórakozóhely vezetői azt is leszögezik, hogy [...] a tevékenység megkezdéséhez pedig nincs szükség a működési engedélyre, csak bejelentésre" WTF? miezbazmeg? úgy döntenek és kész? LEDÓZEROLNI!
öszödibeszéd
2012. április 18. 15:21
Hun a nagyváros, nem megy, mi? Még a végén a német ingatlanfejlesztő zseninek van igaza, hogy idézzem kedvenc újságodat: "A németek nem értik, hogy a magyar hatóságok hogyan hunyhattak szemet a fölött, hogy egy szórakozóhely tulajdonosai egyetlen engedély nélkül lebetonozzanak, beépítsenek és bekerítsenek egy közpark besorolású területet, és beleássanak a híd rézsűjébe..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!