Megszüntették a nyomozást filozófuspályázat-ügyben

2012. július 11. 10:24

A Fővárosi Főügyészség megalapozottnak találta a filozófuspályázatok ügyében indult nyomozások megszüntetését; a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárásokban a nyomozó hatóság kimondta, hogy nem történt bűncselekmény.

2012. július 11. 10:24

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos több mint egy évvel ezelőtt tett feljelentést négy filozófuspályázat ügyében ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az ügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében felidézte: az úgynevezett filozófusügyekben indult eljárásokban bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. Budai Gyula elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos a nyomozás folytatását kérve mindhárom határozat ellen panaszt jelentett be.

A Fővárosi Főügyészség a felülvizsgálata során megállapította, hogy „az eljáró hatóság az ügy szempontjából releváns valamennyi adat és bizonyíték értékelésével törvényesen vonta le a nyomozások megszüntetésére okot adó következtetéseket”, így a határozatai megalapozottak — közölte az ügyészség.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Struccabetonon
2012. július 11. 14:15
„az eljáró hatóság az ügy szempontjából releváns valamennyi adat és bizonyíték értékelésével törvényesen vonta le a nyomozások megszüntetésére okot adó következtetéseket” Fővárosi Főügyészségnek én adnék egy ilyen egy ilyen pecsétnyomót, már a portás rányomhatná az "ilyen jellegű" feljelentésre. Nehogy a demokrácia sérüljön!
küllő
2012. július 11. 14:11
Szegény budai elvtárs, meg az összes fröcsögő szájú fülkés megint lukra futott??? De sajnálom.
ballada
2012. július 11. 13:58
Heller zsidó ,ezzel védettséget élvez bármit mondhat a büntető törvény rá nem alkalmazható ,komcsik vándorolnak mint a vöröshangyák ,hol komcsik ,hol demokraták ,hol szocik , hol dk , de zsidóságuk marad mert ha kilépnének a törvényfogaskereke elkapná és a méltő megsemmisülést kapnák. A címben az szerepel, hogy Heller Ágnesék javára döntött a bíróság, ugyanakkor a cikkben az Ügyészségről van szó, a bíróságot meg sem említi. Vagyis a komcsibarát ÜGYÉSZSÉG megakadályozta, hogy Hellerék ügye egyáltalán bíróság elé kerüljön. Bár a bíróságok hovatartozása felől sincs sok kétségem, ott is felmentették volna a kiválasztottakat! A kommunista gyökerekkel rendelkezők nem itélkeznek másként, csakis és kizárólag kommunista módszerekkel,A vörös csillag fényében milliókat őltek, nyomorítottak meg vagy kínoztak halálra.
gereb6
2012. július 11. 13:40
Phókión egyik politikai ellenfele, Démoszthenész, a szónok azt mondta neki: -Téged megölnek az athéniak, ha rájuk jön a bolondóra. -Téged pedig, ha MEGJÖN AZ ESZÜK - válaszolta Phókión. Phókión nem sokáig vezethette hazája ügyeit, mert Kr.e.317-ben árulással gyanúsították és ara ítélték, hogy a méregpoharat kiürítse. Később belátták, hogy igaztalanok voltak és ércoszlopot állítottak neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!