Rendőrségi engedélyhez kötné az alkoholárusítást a Fidesz

2012. szeptember 14. 13:47

A világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek mellett az ilyen helyeken működő, alkoholt árusító boltok éjjeli nyitva tartását is rendőrségi engedélyhez kötné a parlament önkormányzati bizottságának fideszes elnöke, a II. kerület polgármestere.

2012. szeptember 14. 13:47

Láng Zsolt pénteken benyújtott kapcsolódó módosító indítványa szerint a világörökségi területeken szeszes italt árusító kereskedelmi üzletek éjfél és hat óra közötti nyitva tartásához is a rendőrség engedélye lenne szükséges. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere múlt pénteken terjesztette a parlament elé azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását. A kormánypárti politikus a kereskedelemről szóló törvényben azt rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatására, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia.

Rogán a javaslat indokaként a környezetvédelem és a közbiztonság javítását, valamint a városképi környezeti szempontok érvényesítését említette. „A világörökség területén üzemeltetett, a szórakoztatást az illegális erotikus szolgáltatással összekötő intézmények (bárok, night clubok) veszélyt jelenthetnek mind a közbiztonságra, mind pedig a kialakult városképre” – írta, ezzel magyarázva a rendőrség bevonását az ilyen jellegű helyek éjfél utáni nyitva tartásának engedélyezésébe. A törvényjavaslathoz – Láng Zsolté előtt – egyetlen módosító indítvány érkezett, amelyet a fideszes Manninger Jenő nyújtott be, aki a rendőrség helyett a jegyző engedélyét írná elő az érintett vendéglátóüzletek éjjeli működéséhez, a rendőrség pedig eszerint szakhatóságként venne részt az engedélyezési eljárásban.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. szeptember 14. 18:31
Nagy botrány van Csehországban az alkohollal. Az utóbbi napokban már 19-en haltak bele metilalkohol (metanol) okozta mérgezésbe. A halálesetek Pilzentől egész Ostraváig történtek, de túlnyomó többségük az Észak-Morva kerületben. A mérgező alkoholt olyan jelzéssel ellátott üvegekben árulják, amik ismert alkoholfőzdék jelzéseivel azonos, vagy nagyon hasonlít rájuk. Az első gyanusítot terjesztőket már elfogták. Az előállítókat még keresik, de az egyik terjesztő már vallott rájuk.
3M..
2012. szeptember 14. 18:22
"Jó dolgában a kutya is megvész"
gvarga10
2012. szeptember 14. 17:24
Mindennek van határa!A Fidesz tüzet hoz a fejére! Nem elég,hogy a dohány lobbit túlreagálva Európa legszigorúbb dohányzás ellenes törvényéet hozták meg-csodamód a zöldek nagy örömére! Több tizezer embert tesznek ezuttal munka és jövedelem nélkülivé.A dohánytermesztés nem fog megszünni,csak átkerül más földrészekre!Mi prognosztizálható a továbbiakban? I.Eddig a kábitószer a szórakoztató ipar (ide értve a prostikat is) rendőri ellenőrzés alatt volt.Bele bukott,mondjuk a főrendőrök X,vagy Y %-a. II.Most az alkohol árúsitását próbálják rendőrileg felügyelni.Várhatóan ebbe is bele fog bukni a fenti kategória Z %-a. III.Nagyon sok a bizonytalan a pártválasztást illetően.Amerikában a nagy prohibició /szesztilalom/idején az 1920-as években megalakult a Nemzeti Prohibiciós Párt. Itt sem kell egyéb!Újra aktiválja magát a RÉDOSZ (Részeges Disznók Országos Szövetsége) mint az emlékzetes 9 óra előtti szesztila- lom idején.A szomjas piások előbb utóbb összefognak az éhes DK-sokkal és megalakul a DEMOKRATIKUS ANTIPROHIBICIÓS és ANTIFASISZTA PÁRT-Gyurcsány vezetésével. Szanyi tiltakozik!
korona
2012. szeptember 14. 16:31
Jól srófolják fel MINDEN alkoholtartalmú ital árát !!! Kerüljön egy üveg sör tíszer többe, mint most !!! A páleszról, egyéb tömény italokról meg ne is szóljak: az áruk legyne a csillagos ég !!! Le a részegséggel !!! Le az alkoholizmussal !!! Az alkoholizmus NEM MAGÁNÜGY !!! Italt (alkoholost) csak szigorúan elkülönített, zárt helységben legyne szabad és ötezer lakosra jusson csak egy italbolt (borozó, kocsma, korcsma stb) !!! Csak akkor fogyaszthasson valaki alkoholos italt, ha engedélye van rá a detoxikáló intézettől !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!