Emelkedik a fogyatékossággal élők támogatása

2013. április 23. 12:14

Soltész Miklós bejelentése szerint júniustól emelkedik a fogyatékossággal élők támogatása és a vakok személyi járadéka.

2013. április 23. 12:14

Júniustól emelkedik mind a fogyatékossággal élők támogatása, mint a vakok személyi járadéka, amelyek összege a jövőben már nem a nyugdíjminimumhoz kötődik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden, az Országgyűlés előtt.

Soltész Miklós a fogyatékkal élők jogairól és esélyegyenlőségéről szóló jogszabály módosítását ismertetve közölte: a vakok személyi járadéka 16 ezer 160 forint lesz, míg a fogyatékossággal élők támogatását 19 500, valamint 24 ezer forintban rögzíti az előterjesztés. Az összegek évente a nyugdíjakkal hasonló arányban emelkednek majd.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
párizsi
2013. április 23. 15:39
"Emelkedik a fogyatékossággal élők támogatása" Ez megint nem lesz olcsó! Hány droid kommentelőt segítenek megint és csak a Mandiról leszűrve gondolom ezt! Hajrá srácok és tompuljatok még egy kicsit, mert az még többet hozhat!
liberálzöld.
2013. április 23. 15:19
Ennyire elkényeztetni őke?! Hát akkor mitől mennének ők vissza a munka világába? 24 ezer? Az már majdnem 47! Amiből meg lehet élni!
figyelmeztetés
2013. április 23. 13:57
Az, hogy az ellátások növekednek, szép dolog. De sajnos a fogyatékosok száma is emelkedik szépen. Nem mondják meg a közvéleménynek, hogy pl. a koraszülöttek jó részéből sose lesz ép ember. Lehet, hogy a szülők kétszer is meggondolnák, jó ötlet-e 1 kg alatti testsúlyú babákat mindenáron megmenteni.
duzur
2013. április 23. 13:51
Érdekes nyugaton megfigyelni, hogy amióta, a motorizációs balesetek következtében, egyre több fiatal ember is került tolókocsiba, nagyon megnött az együttérzés velük. Nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy majd mindenki saját magát is veszélyeztetettként élje meg... Régen sokkal kevesebbet törödtek a sérülten született vagy leépült emberekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!