Ragaszkodnak Daher Pierre mentelmi jogához

2013. május 13. 19:54

A parlament fenntartotta Daher Pierre fideszes képviselő mentelmi jogát. A mentelmi bizottság KDNP-s elnöke, Rubovszky György szerint a feljelentőnek nem sikerült bekékülő sebeket produkálnia, ezért látlelet nélkül tett feljelentést a kazincbarcikai kórház vezetőjeként is dolgozó képviselő ellen.

2013. május 13. 19:54

A parlament fenntartotta Daher Pierre mentelmi jogát. A kazincbarcikai kórház igazgatójaként is dolgozó fideszes politikust az intézmény védelmére alakult csoport egyik tagja jelentette fel könnyű testi sértés miatt. A feljelentés szerint a politikus kórházi irodájának ajtajában egy szóváltás után megragadta a nő karját és kilökte a folyosóra. Ennek nyomán a nő kezén véraláfutásos sérülések keletkeztek.

Rubovszky György, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke az esetet úgy írta le: „A nő behatolt Daher Pierre irodájába, és ott verte a cirkuszt annak érdekében, nehogy bezárják a kórházat.” A kereszténydemokrata politikus megjegyezte, kételkedik abban, hogy az igazgató főorvosnak ez volna a szándéka. Beszámolója szerint Daher Pierre, miután hiába kérte a nőt, hogy távozzon, megfogta a két karját és kivezette az irodából. Rubovszky György arra is kitért, hogy a nő ezután hazament, órákig várt, és „mivel nem sikerült bekékülő sebeket produkálnia”, látlelet nélkül tett feljelentést. A Ház a mentelmi bizottság javaslatának megfelelően fenntartotta Daher Pierre mentelmi jogát.

A kormánypártiak a tartózkodó Ángyán József kivételével mind így szavaztak. A mentelmi jog felfüggesztésére a Jobbik-frakció és a függetlenek nagy része, valamint öt szocialista képviselő voksolt. Nemmel a kormánypártiak mellett kilenc MSZP-s, két jobbikos és egy független képviselő szavazott. Hatan tartózkodtak.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2013. május 14. 10:36
Tanúság, kell egy videó kamera az irodába és mindent fel kell venni, oszt jó napot. Utána lehet magyarázni, hogy meg lett verve.
OmegaMale
2013. május 14. 10:17
Én két dolgot soha nem értek (de ezt pártállástól függetlenün): 1. Ha egy intézményben vannak szekusok, akkor miért nem Ők vezetik ki a tilosban járó demokratákat? 2. Ha ennyire síma az ügy, miért nem kéri saját maga a mentelmi joga felfüggesztését? Ha ennyire egyértelmű az eset, akkor nincs miért a mentelmi jog mögé bújni. Egyáltalán. Azt sem értem, mi értelme van a mentelmi jognak belföldön? Pláne egy ilyen ügyben, ahol a rendőr nem tartja vissza stb.
vigyor
2013. május 14. 09:41
Hááát, ez egy elég izzadságszagú vád.
Mr.Falafel
2013. május 14. 09:19
A könnyű testi sértés magánindítványra induló eljárásban állapítható meg. Látlelet és tanúk nélkül örjöngeni idióták szoktak, vagy genetikailag liberálisok. Egy kórházigazgató irodájába csak úgy nem mehet be senki. Aki engedély nélkül hatol be, az minimum garázdaságot követ el. A körház közérdekű üzem, aminek megzavarása bűncselekmény. A hamis vád szintén az. Ennek a libbant kurvának sok van a rovásán. Viszont továbbra sem látom sehol a zsidó kommentelők bocsánat kéréseit, amiért a rezsimjük diáklányokat kínzott meg 2006-ban. Egy diáklány ujját törték, meztelenre kellett vetköznie, és különféle tornagyakorlatokkal igazolni, hogy nem részeg. A szonda szerint nem volt az. Több diáklánnyal jártak el így, de ujja csak egynek tört. Mások megúszták bordatöréssel vagy zúzódással, és mindről készült látlelet, csak éppen az elkövetők nem lettek meg. Mindez egy renőrkapitányság épületén belül történt. Amíg ezért nem kér bocsánatot minden zsidó és egyéb liberális, addig az ő fajtájuk szabadon verhető szerintem. Így fair.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!